zenesz_logo.png2021 végén jelent meg Lari Basilio első Ibanez signature modellje, most pedig már kapható a gitár Lari Basilio Seymour Duncan Signature pickup szettje.

Azt hiszem, hogy Lari Basilio-t nem kell bemutatnunk olvasóinknak, hiszen többször írtunk a brazil gitárvirtuózról, például új signature hangszere vagy tavaly megjelent Your Love című negyedik lemeze kapcsán, sőt amikor Budapesten járt interjút is készítettünk vele.

LB1 VL 00 01 800x

Amikor Larinak signature Ibanez gitárjához olyan pickupokra volt szüksége, amelyek tökéletesen visszaadják technikás, dallamokra épülő egyedi játékát, akkor a Seymour Duncan-hez fordult, hogy a céggel együttműködve elkészülhessen a számára ideális pickup szett. Az eredményt már láttuk a Tele-stílusú Lari Basilio Signature LB1 és LB1-WH gitárokon és hallhattuk, a már említett Your Love c. lemezen.

feat LB1 pu

 

Konkrétabban: egy Tele-jellegű single-coil pickup a nyaknál, egy egyedi középső single-coil, ami Strat-hangzású, a két single-coil által nyújtott fényességet pedig egy ütős humbucker támogatja meg a húrlábnál. Mindkét single-coil pickup esetében a mély húrok alatti részénél Alnico 5 mágnest alkalmaztak, a nyaki pickupnál a magas húrok alatt Alnico 4 mágnes csücsül, míg a középsőnél Alnico 2. Ezek a közepes jelet leadó pickupok meglehetősen rugalmasan konfigurálhatók más és más bekötéssel.

SD gold 800x

„Ezek a pickupok önmagukban is csodálatosan szólnak és remélem, hogy mint készlet, sok-sok különböző stílusban játszó zenésznek fog ideális megoldásként szolgálni. Egyszerűen szeretem a Tele-stílusú pickupok hangzását és érzetét, és nem volt kétségem afelől, hogy ilyet szeretnék a nyaki pozícióba. De testes, vintage hangzású, feszes attack-kel rendelkező pickupra gondoltam, ami persze a játék dinamikájára is kellően érzékeny. A középső pozícióba egy Strat hangolású Tele stílusú hangszedő került, ami érdekes kombináció, és úgy gondolom, megteremti a készlet tökéletes egyensúlyát, ugyanakkor sokféle új hangzás lehetőségét is megnyitja. Ami a humbuckert illeti: szerintem egy humbucker rendelkezzen megfelelő attack-kel, tisztasággal, konkrét hangzással és megfelelő mennyiségű fénnyel, és az én signature humbuckerem mindezt tudja” – meséli a videóban Lari Basilio.

SD silver 800x

Lari Basilio signature Ibanez gitárjain ezek a hangszedők az Ibanez dyna-MIX9 rendszerének megfelelően vannak bekötve, ami 9 féle hangzást tesz lehetővé. Vagyis többféle bekötési mód is lehetséges, érdemes hozzáértő gitártechnikussal konzultálni ezzel kapcsolatban.

A Lari Basilio Seymour Duncan Signature pickupok készletben és egyenként is kaphatók, tájékoztató árak: ezüstszínű szett: 199 100 forint, aranyszínű szett 214 800 forint. Az árak a Thomann oldaláról származnak, ahol külön-külön minden egyes hangszedő ára megtalálható.

 

 

További részletek: https://www.seymourduncan.com/single-product/lari-basilio
Fotók: Seymour Duncan, Ibanez
Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.