zenesz_logo.png



Augusztus 5-én jelenik meg Lari Basilio, a csodálatos brazil gitáros negyedik albuma Your Love címmel.

Gondolom Lari Basilio brazil születésű gitárost nem kell bemutatni olvasóinknak és nemcsak azért, mert 2020 októberében megírtuk, hogy a hivatalos Ibanez előadók táborához csatlakozott, hanem mert remélhetőleg már hallották gitárjátékát. Előző (harmadik) albumán – Far More – olyan, a jazz világában is magasan jegyeztett zenészekkel játszott együtt, mint a Vinnie Colaiuta dobos, Nathan East basszeros, Greg Phillinganes billentyűs.

 

 

Az új Your Love c. albumról előbb a lemez címadó dalát, majd az Alive and Living c. ópuszt adta közre, mindkettőhöz videó is készült. A Your Love azon kevés kompozíciók közé tartozik, melyben Lari kivételesen nem vonultatja fel a játékát jellemző elképesztően sokoldalú technikája minden elemét, és stílusát tekintve is a "homogénebb" Lari Basilio számok közé tartozik. Nem így az Alive and Living c. felvétel, melyben már az Ibanez Lari Basilio Signature LB1  gitár mellett egy héthúros Ibanez is előkerül. A dal lüktetése is izgalmas, a kezdő finger-style témát jól egészíti ki a héthúros bariton ritmizálása, és későbbiekben nagyon elegáns és technikás gitárjátékot hallunk. Bár valójában az összhatás az érdekes: valamilyen életöröm sugárzik szinte mindegyik dalából.

 

A lemezen minden számot Lari írt és hangszerelt, ezúttal is Vinnie Colaiuta dobol, basszusgitáron Leland Sklar (Toto, Phil Collins stb.) és Sean Hurley játszanak, a billentyűs Ester Na. Az album már előrendelhető és Lari korábbi dalait, valamint ezt a két számot ismerve, nem vállal nagy kockázatot, aki most megrendeli a lemezt.

https://www.laribasilio.com/music