zenesz_logo.pngFolytatva cikksorozatunk második részében megkezdett ESP/LTD Deluxe újdonságok sorát további hat új vagy frissített modellt mutatunk be.

 SN 1000 EVERTUNE KOA Natural Satin 1300x

SN-1000 EVERTUNE KOA
Natural Satin

Még az idei NAMM Show előtt az ESP bejelentette, hogy modernizálja 1000-es sorozatát, mégpedig EverTune húrlábbal és Fishman Fluence hangszedőkkel. Három új modell is megkapta a páratlan hangolási stabilitást nyújtó EverTune húrlábat, így az SN-1000 Koa, az Arrow-1007 Baritone és az MH-1000 modell is.

Az SN-1000 EverTune Koa mahagóni testére selyemfényű natúr lakkozású koa top került, testéhez három részből álló „U” profilú juharfa nyak csatlakozik csavarozott illesztéssel. A nyakra makasszar-ében fogólapot ragasztottak, amit 22 rozsdamentes acél XJ érintő oszt fel. A fogólap rádiusza változó (300-400 mm) és kényelmesebb szólójáték érdekében a 15-22. érintők között a fogólapon kimélyítések találhatók. A nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, a gitár skálahossza 25,5 inch.

SN 1000 EVERTUNE KOA Natural Satin back 1300x

Az SN-1000 EverTune Koa különleges hangja egy passzív pickup szettnek köszönhető. A húrlábnál egy Seymour Duncan Custom 14 szedő található, amit kifejezetten az ESP számára készítettek, a nagy kimenő jel mellett, sokoldalú és dinamikus pickup és mindent tud a tiszta, fényes hangzásoktól kezdve a klasszikus rockhoz vagy metalhoz szükséges hardcore szóló hangszínekig. Ez a humbucker a hangerő potin található push-pull kapcsolóval felezhető. A nyaknál egy Seymour Duncan APH-1 Alnico II Pro továbbítja a hangot, ez a legendás pickup biztosan hozza a meleg tónusokat és óriási a hangkitartása.

Az EverTune hídról már tettünk említést, a különleges húrlábhoz Grover hangolókulcsok társulnak. Fekete szerelvények, fekete testszegélyezés és szálcsiszolt fekete fogólap teszi tökéletessé az SN-1000 EVERTUNE KOA megjelenését.

Tájékoztató ár: 754 900 forint.

 

SN-1007HT BARITONE
Fire Blast

Ez a bariton hangszer azok számára lehet izgalmas, akik szeretnék felfedezni a megnövelt hangterjedelem mélységeit. A szintén Superstrat fazonú gitárok közé sorolható héthúros 27”-os skálahosszal rendelkező bariton gitár mocsári kőris testéhez öt részből álló, vékony „U” profilú égetett juhar/bíborfa nyakat csavaroztak. A mocsári kőris test homokcsiszolt Fireblast finish-t kapott, ami különleges külsőt kölcsönöz ennek a nem hétköznapi hangszernek. A makasszar-ébenfa fogólap a maximális játékkomfort érdekében változó rádiuszú (300-400mm) és 24 rozsdamentes acél XJ érintőnek biztosít helyet és ez a fogólap is kimélyített a 17-24. érintők között.

SN 1007HT BARITONE Fireblast resize

Az SN-10007HT Baritone egy aktív Fishman Fluence Modern Humbucker pickup szettet kapott – kerámia mágneses a húrlábnál és Alnico mágneses a nyaknál. Mindkét hangszedő esetében két hangzás közül választhatunk, melyeket a Tone potméter push-pull kapcsolójával válthatjuk, emellett természetesen egy háromállású pickup-váltó is rendelkezésünkre áll.

 

SN 1007HT BARITONE Fireblast rear resize

A gitáron minden szerelvény fekete, így a testen átmenő húrozáshoz való fix Hipshot húrláb, a satus LTD kulcsok és a 48 mm széles csont felső nyereg. Az összképet a matt fekete koptatólap és a fekete nikkel pickup borítások teszik teljessé.

Tájékoztató ár: 754 900 forint.

 

SN 1 HT BARITONE Black resize

SN-1 HT BARITONE
Black

Ez a gitár is egy Superstrat fazonú 27”-os csavarozott nyakú bariton gitár és a felhasznált hangszerfák azonosak az SN-1007HT BARITONE modellnél írtakkal. A test anyaga itt is mocsári kőris, melyhez vékony „U” profilú, öt részből álló égetett juhar/bíborfa nyak csatlakozik, a fogólap is változó rádiuszú (300-400mm) makasszar ébenfa 24 rozsdamentes XJ érintővel és kimélyítésekkel a 17-24. bundok között. A gitár gyári hangolása H-E-A-D-G-H, vagyis egy kvarttal mélyebb a standard hangolásnál. A fordított állású fej nemcsak esztétikai kérdés, hanem jól megfigyelhető, hogy a felső nyereg után teljesen egyenes húrvezetést tesz lehetővé és a fordított fej garantálja az alsó húrok állandó feszességét az említett hangolás esetén is.

 SN 1 HT BARITONE rear black resize

Az elektronika azonban már eltérő, ezen a gitáron csak egy aktív Fishman Modern Ceramic humbucker dolgozik, aminek a második hangzását a Volume potméter push-pull kapcsolójával aktiválhatjuk. Gyakorlatilag a szerelvények is azonosak az előző bariton gitáréval: testen átmenő húrozású fix Hipshot húrláb, satus LTD kulcsok, 48 mm széles csont felső nyereg és matt fekete koptatólap, azonban az utóbbit kivéve a szerelvények krómszínűek.

Tájékoztató ár: 664 900 forint.

 

VIPER 1000 Vintage Black resize

VIPER-1000
Vintage Black

A Viper 1000 megjelenése aszimmetrikus dupla szarvainak köszönhetően már eddig is „ördögi” karakterrel bírt, azonban a Vinatge Black kivitel a matt fekete finish és a nyak fehér, a fej öregített jellegű szegélyezése miatt még izgalmasabb lett.

A 24,75”-os menzúrájú, ragasztott nyakú konstrukció mahagóni testéhez vékony „U” profilú, három részből álló mahagóni nyak csatlakozik. A ragasztott nyak illesztése és a mélyen bevágott, rövid szarvak megkönnyítik a legfelső fekvések elérését. A 350 mm-es rádiuszú makasszar-ébenfa fogólapra 22 rozsdamentes XJ acél érintő került, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm. A pozíciójelölők elegáns zászló alakú fehér gyöngyház berakás formájában vannak jelen.

VIPER 1000 Vintage Black rear resize

A Viper-1000 két, közvetlenül a testre erősített aktív Fishman Fluence Modern Humbucker hangszedőt kapott, kerámia mágneses a húrlábnál és Alnico mágneses a nyaknál. Mindkét pickup esetében a Tone poti push-pull kapcsolójával választhatunk a két hangzás közül. A Volume és Tone potméterek mellett még egy háromállású pickup-váltó áll rendelkezésünkre.

Az aranyszínű szerelvények – a satus LTD kulcsok és a TonePros TOM rendszerű húrláb és húrtartó, valamint a pickupok borítása – is hozzájárulnak a gitár extravagáns megjelenéséhez.

Tájékoztató ár: 650 000 forint.

 

XJ-1 HT
Black Blast

Az XJ-1 HT az offset testforma egyediségét ötvözi az egy-pickupos kivitel egyszerűségével, új alternatívát kínálva az agresszív megjelenésű gitárok kedvelőinek. A csavarozott nyakú konstrukció teste pehelykönnyű és jól artikulált hangzásokat produkáló mocsári kőrisből készült, melyhez vékony „U” profilú, három részből álló égetett juharfa nyak csatlakozik. A fordított állású fej nem pusztán esztétikai szempont, ez garantálja az alsó húrok állandó feszességét mélyebbre hangolás esetén is. A makasszar-ébenfa fogólap rádiusza 350 mm és 22 rozsdamentes XJ érintőnek ad helyet. Az XJ-1 HT skálahossza 25,5”, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm.

XJ 1 HT BlackBlast resize

A Fishman Fluence Open Core Classic Humbucker pickupnak köszönhetően az XJ-1 HT hangzása nem nevezhető egysíkúnak, a Volume potméter push-pull kapcsolójával választhatunk a humbucker kétféle hangzása között. A pickup szállítja a legendás húrláb humbuckerek hangzását, olyan kimenő jelszinttel, amit a mai modern gitárosok elvárnak, ugyanakkor, ha egy kissé túltekercselt single-coil soundra vágyunk, azt is tudja.

XJ 1 HT BlackBlast rear resize

A gitár testen átmenő húrozású fix Hipshot húrlábat kapott, a hangoláshoz satus LTD kulcsok állnak rendelkezésre. Az érdekes textúrájú homocsiszolt Black Blast finish-hez jól illenek a fekete szerelvények és a szálcsiszolt mattfekete koptatólap.

Tájékoztató ár: 580 900 Ft

 

PHOENIX-1001
Tobacco Sunburst

Az LTD Deluxe Phoenix-1001 a lágy íveiről ismert jellegzetes Phoenix testformát a habos juhar topra kerülő Tobacco Sunburst finish-sel tette még látávnyosabbá. A testen átmenő nyakú konstrukció azt jelenti, hogy a mahagóni testen három részből álló, vékony „U” profilú mahagóni nyak „halad át”, a nyakra 350 mm rádiuszú makasszar-ébenfa került, ami 22 rozsdamentes acél XJ érintőnek biztosít helyet, a pozíciójelölők zászló alakú fehér gyöngyház berakások. A nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, a gitár skálahossza 25,5 inch. Itt is fordított állású fejjel van dolgunk, aminek az előnyeit fentebb már említettük.

PHOENIX 1001 Tobacco Sunburst resize

A gitár azt az új Seymour Duncan Custom 14 pickupot kapta meg, amit kifejezetten az ESP számára fejlesztettek és már többször esett szó a nagy kimenő jeléről és a kivételesen kiegyenlített, jól artikulált hangjáról. A humbucker a hangerő potméter push-pull kapcsolójával felezhető.

PHOENIX 1001 Tobacco Sunburst rear resize

A gitáron TonePros TOM rendszerű húrlábbal és húrtartóval találkozhatunk, a hangolást a satus LTD kulcsokkal intézhetjük. A fekete szerelvények mellett a testen, nyakon és fejen végighúzódó fehér szegélyezés teszi tökéletessé az összképet.

Tájékoztató ár: 555 900 forint