zenesz_logo.pngAz ESP Guitars a 2024-es januári NAMM Show-ra időzítette új, 2024-es gitárjainak bemutatását.

Az ESP több mint 40 új LTD modellel indította a 2024-es évet, melyeket több részletben szeretnénk nektek bemutatni. Az új gitárok között számos signature modell is található, valamint teljesen új, visszatérő és frissített gitárok és basszusgitárok is szép számmal előfordulnak. Mi, követve az európai és magyarországi forgalmazó, a Sound Service tájékoztatását az új Arrow modellekkel kezdjük a bemutatást.

Arrow 100 DARK BROWN SUNBURST SATIN 1300x

ARROW-1000 Dark Brown Sunburst Satin

Mindkét új Arrow 1000 az ESP Arrow radikális V-fazonját örökölte, és mindkét hangszer testen átmenő nyakú konstrukció. Ez az Arrow-1000 gitár nemcsak izgalmas formája, hanem gyönyörű mintázatú habos juhar topja és látványos selyemfényű Dark Brown Sunburst lakkozása miatt is kitűnik a tömegből. Az extra vékony „U” profilú, háromrétegű juharfa nyak mahagóni testen „halad át”. További érdekessége a gitárnak a 24 extra jumbo érintővel ellátott 300-400 mm között változó rádiuszú makasszar ébenfa fogólap és a fordított állású fej.

Arrow 1000 DARK BROWN SUNBURST SATIN rear 1300x

A gitáron két aktív, közvetlenül a testre erősített Fishman Fluence Modern Humbucker dolgozik. Mindkét pickup esetében a hangerő potméteren lévő push-pull kapcsolóval kétféle sound közül választhatunk. Az új Arrow-1000 Floyd Rose 1000SE tremolós húrlábbal büszkélkedhet, amihez jár a satus felső nyereg (42 mm), a stabil hangolást a precíz Grover kulcsok garantálják. 
Tájékoztató ár: 697 900 Ft.

 

ARROW 1007 BARITONE EVERTUNE Black 1300x

ARROW-1007 BARITONE EVERTUNE Black

Ez a héthúros 27 inches menzúrájú bariton gitár arra született, hogy a legmélyebb hangzásokat is hihetetlen erővel tudjuk megszólaltatni. A megnövelt skálahosszhoz még hozzájön a stabil húrfeszességet garantáló EverTune húrláb, mindez kiegészítve a testen átmenő nyakkal lehetővé teszi, hogy felfedezzük megnövelt hangterjedelem mélységeit, miközben a hangolás és az intonációnk a fogólap teljes hosszában stabil marad.

 


A gitár testének anyagát mahagónifa adja, amire juharfa top került. Ennél a hangszernél is három részből álló, extra vékony „U” profilú juharfa nyakkal van dolgunk, amire makasszar-ébenfa fogólap került, 24 XJ érintővel. A fogólap itt is változó rádiuszú (300-400 mm) és a nyak fordított állású fejben végződik. Ezt a gitárt is aktív Fishman Fluence Modern Humbucker hangszedők hajtják, melyek kétféle soundját a hangerő poti húzó-nyomó kapcsolójával válthatjuk. A fekete szerelvények – köztük a Grover hangolókulcsok – tökéletesen illeszkednek a teljesen fekete gitár összképéhez.
Tájékoztató ár: 749 900 Ft

 

 LTD EC 01FT Vintage Burst 1300x

EC-01FT  

Első pillantásra az LTD Deluxe EC-01FT az ESP Eclipse fazon „áramvonalasított” single-cutaway változatának tűnik, de alaposan szemügyre véve kiderül, hogy a kifejezetten az ESP számára újonnan fejlesztett Seymour Duncan Custom 14 humbucker és más egyéb kifinomult megoldások okán itt nem egy belépőszintű gitárról van szó, ellenkezőleg, ezt a modellt a hardcore ESP gitárosok számára fejlesztették. A mahagóni testhez három részből álló mélyen beragasztott vékony „U” profilú mahagóni nyak csatlakozik, amire 350 mm rádiuszú makasszar ébenfa fogólapot ragasztottak. A fogólap 22 XJ érintőnek ad helyet, a hangszer skálahossza 24,75 inch.

LTD EC 01FT Black 1300x

LTD EC 01FT Vintage Burst white 1300x


A legnagyobb erőssége ennek a modellnek – a letisztult, elegáns formavilág mellett – a Seymour Duncan Custom 14 humbucker, amit úgy terveztek, hogy tökéletesen kiszolgálja az ESP gitárosok igényeit. Ez a sokoldalú és dinamikus pickup mindent tud a tiszta, fényes hangzásoktól kezdve a klasszikus rockhoz vagy metalhoz szükséges hardcore szóló hangszínekig, de ha modern, zúzós, jól artikulált ritmuskíséretre van szükség, azt is jobban tudja, mint ahogy valaha remélni merted. A Volume potméteren található push-pull kapcsolót aktiválva pedig a single-coil hangzásoknak széles palettáját használhatjuk. A szerelvények miatt sem lehet ezt a gitárt lebecsülni, a testen átmenő húrozáshoz süllyesztett TOM rendszerű húrlábat kapunk, a stabil és gyors hangolást a satus LTD kulcsok garantálják.

Az EC-01FT gitár háromféle színben lesz elérhető: Black, Olympic White és Vintage Burst. Mindhárom színváltozaton dögösen mutat a matt fekete koptatólap, a pickup öregített króm borítása, minden más hardver látványban ehhez igazodik. Tájékoztató ár: 448 900 Ft.

 

 

EC 201FT See Thru Cherry 1300x

EC-201FT

Az EC-01FT egyszerűbb és kedvezőbb árú változata az EC-201FT gitár, melynél az FT – ahogyan az előző modellnél is – a Flat Top (lapos top) formát jelöli. Első ránézésre nincs sok különbség a két gitár között, a test és a nyak anyaga megegyezik, azonban az EC-201FT standard ragasztott nyakkal rendelkezik a mélyen beragasztott helyett. A fogólap is eltérő, az olcsóbb modellnél ez égetett jatoba. További különbségek, hogy az EC-201FT fekete szerelvényeket kapott, a húrláb nem süllyesztett, az LTD hangolókulcsok nem satusak. Amiben leginkább eltér a két hangszer az a hangszedő: az EC-201FT modellen egy felezhető ESP LH-150B humbucker dolgozik. Az EC-201FT Black és See Thru Black Cherry színben érhető el. Tájékoztató ár: 199 900 Ft.

 

EC 1000 Black 1300x

EC-1000 Black

Az LTD Deluxe EC sorozatban még három új vagy frissített modellről számolhatunk be, ezek egyike a fényes fekete lakkozású, aranyszínű szerelvényekkel és speciális többrétegű test- és fej szegélyezéssel büszkélkedő szépség, az EC-1000 Black. A mahagóni testhez itt is set-thru, vagyis mélyen beragasztott, vékony „U” profilú, három részből álló mahagóni nyak csatlakozik. A 350 mm-es sugarú makasszar-ében fogólapot 24 rozsdamentes XJ érintő osztja fel, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, a gitár menzúrája 24,75 inch, a fogólapon fehér gyöngyház berakású zászlók jelzik a pozíciókat.

 

 

A gitárt két, közvetlenül a testre erősített Fishman Fluence Modern Humbucker pickup hajtja, Alnico mágneses a nyaknál és kerámia mágneses a hídnál. A pickupokat egy háromállású pickup-választóval, két dedikált hangerő gombbal és egy push-pull kapcsolóval ellátott hangszín potival kezelhetjük. Ezzel a kapcsolóval mindkét pickup második hangzását aktiválhatjuk. A gitárt TonePros Locking TOM rendszerű húrlábbal és húrtartóval, valamint satus LTD hangolókulcsokkal szerelték fel. Tájékoztató ár: 639 900 Ft

EC 1000 See Thru Black Cherry 1300x

EC-1000 See Thru Black Cherry

Ez a modell majdnem teljesen megegyezik az előzőkben ismertetett EC-1000 Black gitárral, azonban lényeges különbség, hogy itt a mahagóni testre látványos mintázatú habos juharfa top került, melynek áttetsző Black Cherry (fekete cseresznye) finish-e látni engedi a juharfa mintázatát. Ettől eltekintve a felhasznált faanyagok megegyeznek az EC-1000 Black-nél leírtakkal. Még annyi apró eltérés tapasztalható a két EC-1000 gitár között, hogy a See Thru Black Cherry modell fekete szerelvényeket kapott, a pickupok borítása is fekete nikkel. Tájékoztató ár: 645 900 Ft.

 

 EC 1007 BARITONE EVERTUNE resize

EC-1007 BARITONE EVERTUNE Black

Ez a vadonat új 27”-os menzúrájú bariton gitár azoknak a kívánságára született meg, akik kedvelik az Eclipse klasszikus single-cut formáját, de héthúros bariton gitárra van szükségük, méghozzá az LTD Deluxe 1000 sorozat minőségében. Ebben a gitárban mindez megtalálható; nemcsak mélyebbre hangolás extra örömeit élvezhetjük, de az EverTune húrlábrendszernek köszönhetően mindig ideális lesz a húrfeszesség, és a fogólap teljes hosszában tökéletesen tiszta lesz gitárunk.

EC 1007 BARITONE EVERTUNE 2 resize

A gitár testének anyaga ennél a modellnél is mahagóni, amire azonban juharfa top került. A testhez három részből álló, vékony „U” profilú mélyen beragasztott (set thru) nyak csatlakozik. A makasszar-ébenfa fogólap változó rádiuszú (300-400 mm) és 24 rozsdamentes XJ acél érintőnek ad helyet.

 

 

A gitáron két aktív Fishman Fluence Modern Humbucker dolgozik, Alnico Gold 7 a nyaknál és Ceramic Gold 7 a hídnál. A pickupokat egy háromállású pickup-választóval, két dedikált hangerő gombbal és egy push-pull kapcsolóval ellátott hangszín potival kezelhetjük. Ezzel a kapcsolóval mindkét pickup második hangzását aktiválhatjuk. Az aranyszínű nyergekkel szerelt EverTune húrlábról már esett szó, a hangolást satus LTD kulcsokkal intézhetjük. Az arany és fekete színű hardverek, a fényes fekete finish, a speciális, többrétegű test- és fejszegélyezés kivételesen elegáns külsőt kölcsönöz ennek a gyönyörű bariton gitárnak.  Tájékoztató ár: 769 900 Ft.

Az új gitárok egyelőre csak rendelhetők, az árak tájékoztató jellegűek, a pontos árakról és az elérhetőség időpontjáról a hazai ESP/LTD viszonteladóknál érdemes érdeklődni.

A 2024-es új ESP/LTD gitárokat bemutató sorozatunkat folytatjuk.
Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.