zenesz_logo.pngA 2024-es ESP/LTD gitárok ismertetését az új vagy frissített LTD Deluxe modellek bemutatásával folytatjuk.  

H3 1000FR top 1300x

LTD Deluxe H3-1000FR Metallic Silver

Az LTD H3-1000FR az ESP Horizon-3 merész formáival büszkélkedhet, gondolunk itt a különleges fazonú és hosszabb felső szarvra, valamint a „rövidebbre szabott” alsó szarvra, ami megkönnyíti a felső fekvések elérését. A domborított mahagóni testhez Set-Thru, vagyis mélyen beragasztott három részből álló extra vékony „U” profilú juharfa nyak csatlakozik. A makasszar-ében fogólap változó rádiuszú (300-400mm) a gyorsabb játék és a maximális játékkényelem érdekében. A fogólapon 24 XJ érintő foglal helyet, a hangszer menzúrája 25,5”, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm.

H3 1000FR back 1300x

A közvetlenül a testre erősített, nagy kimenő jelű Seymour Duncan Custom 14 húrláb pickup – amit kifejezetten az ESP számára gyártottak – kivételesen kiegyensúlyozott, jól artikulált és tiszta hangzást produkál. Mindemellett a hangszín poti push-pull kapcsolójával felezhető is. A nyaki pozícióba egy esztétikailag hozzáillő Seymour Duncan APH-1 Alnico II Pro került, ez a legendás hangszedő, lágy, meleg hangzást nyújt, óriási hangkitartással. A szerelvények is igazi minőséget képviselnek: a Floyd Rose 1000 SE double-locking tremolós húrláb, a Grover hangolókulcsok és a satus felső nyereg. Minden hardver fekete, a pickupok és a kezelőgombok is, a testet, nyakat és a fejet is fehér binding díszíti, ez a kontraszt jól áll a Metallic Silver lakkozású gitárnak.

 

Tájékoztató ár: 645 900 forint.

 

 M1001 CHARCOAL METALLIC SATIN resize

LTD Deluxe M-1001 Charcoal Metallic Satin

Az LTD Deluxe M-1001 lapos égerfa teste, extra vékony „U” profilú, három rész juharfából készült nyaka – melynek hátoldala selyemfényű lakkozást kapott – szinte sugallja, hogy ezt a gitárt gyors és agresszív játékra tervezték. A csavarozott nyakú konstrukció skálahossza 25,5 inch, a nyakra változó rádiuszú (300-400mm) makasszar-ébenfa fogólap került, ami 24 rozsdamentes acél XJ érintőnek biztosít helyet. A fordított állású, szegéllyel díszített fej megfelelő húrfeszességet garantál ott, ahol az a legfontosabb, vagyis a mély húroknál.

M1001 CHARCOAL METALLIC SATIN back resize

A gitáron a húrláb pozícióban közvetlenül testre erősített aktív Fishman Fluence Modern Humbucker dolgozik, amit a hangerő poti push-pull kapcsolójával felezhetünk. A gitár Floyd Rose 1000 double-locking tremolós húrlábbal büszkélkedhet, amihez jár a satus felső nyereg (43 mm), a precíz hangolást a Grover hangolókulcsok teszik lehetővé. Minden hardver aranyszínű, még a pickup borítása is, ami kellően feldobja a gitár letisztult, puritán megjelenését.

 

Tájékoztató ár: 610 900 forint.

 

 M 1007 BARITONE resize

LTD Deluxe M-1007 Baritone Charcoal Metallic Satin

Az LTD Deluxe M-1007 Baritone azok számára lehet izgalmas, akik szeretnék felfedezni a megnövelt hangterjedelem mélységeit. Az M-1007 Baritone egy héthúros, 27 inches bariton skálahosszal rendelkező, Set-Thru (mélyen beragasztott nyakú) konstrukció, ami lehetővé teszi, hogy a húrokat extrém módon lejjebb hangoljuk, miközben a kellő húrfeszesség megmarad. A gitár testének anyaga a kiváló rezonancia képességéről ismert égerfa, amire látványos mintázatú habos juharfa top került. Az extra vékony „U” profilú, háromrészből álló juharfa nyakra itt is változó rádiuszú (300-400mm) makasszar-ébenfa fogólap került, 24 rozsdamentes acél XJ érintővel. A fordított állású, fehér szegéllyel díszített fej is hozzájárul a mély húrok megfelelő feszességéhez.

M 1007 BARITONE back resize

A gitárt közvetlenül a testre erősített aktív Fishman Fluence Modern Humbucker pickupok hajtják, kerámia mágneses a húrlábnál, Alnico mágneses a nyaknál. Mindkét hangszedő kétféle hangzást produkál, amit a hangszín potméteren lévő push-pull kapcsolóval válthatunk. Ez a gitár is megkapta a Floyd Rose 1000 SE double-locking tremolós húrlábat, a satus felső nyerget (48 mm) és a precíz Grover hangolókulcsokat.

Tájékoztató ár: 699 900 forint

 

MH 1000 EVERTUNE resize

LTD Deluxe MH-1000 EverTune Charcoal Burst

Az LTD MH sorozat modelljein kétféle ESP gitár stílusjegyei fedezhetők fel: ESP Horizon – ívelt tetőlap – és ESP Mirage – egyenes állású fej, hat kulcs egy sorban, extra vékony „U” profilú nyak. Az eredmény egy olyan gitár, ami mindenféle stílusban megállja a helyét. A MH-1000 EverTune is 25,5 inches menzúrájú Set-Thru konstrukciójú gitár mahagóni testtel, amire lángolt juhar top került. A mélyen beragasztott nyak itt is három rész juharfából készült, amire változó rádiuszú (300-400mm) makasszar-ébenfa fogólapot ragasztottak. A fogólap 24 rozsdamentes XJ acél érintőnek biztosít helyet, a pozíciójelölők aszimmetrikusan elhelyezett apró téglalap berakások. Ahogyan azt a típusjelzés is mutatja, ez a gitár az állandó húrfeszességet garantáló EverTune húrlábat kapta, ami biztosítja, hogy a hangszer a fogólap bármely pontján tökéletesen tartsa a hangolást, szinte bármilyen körülmények között.

MH 1000 EVERTUNE back resize

Az MH-1000 EverTune modellen aktív Fishman Fluence Modern Humbucker pickupokkal találkozhatunk, kerámia mágneses a húrlábnál, Alnico mágneses a nyaknál. Mindkét pickup kétféle hangzás kínál, melyek a hangszíngombra szerelt push-pull kapcsolóval válthatók. A gitár szerelvényei nikkel/fekete színűek, ideértve a precíz hangolást garantáló Grover kulcsokat, a potmétergombokat és a nikkelszínű húrlábnyergeket. A szálcsiszolt rozsdamentes acél pickup-borítások szépen illenek a gitár elegáns megjelenéséhez.

Tájékoztató ár: 715 900 forint.

 

 MH 1000NT resize

LTD Deluxe MH-1000NT – Charcoal Burst

Az LTD Deluxe MH-1000NT a fentebb bemutatott MH-1000 EverTune testvérmodellje, gyakorlatilag majdnem mindenben megegyeznek. A felhasznál hangszerfák, a konstrukció (mélyen beragasztott nyak) és az elektronika is azonos. Az eltérés abban mutatkozik, hogy ez a gitár az Evertune húrláb helyett satus, testen átmenő húrozáshoz alkalmas, TOM rendszerű húrlábat kapott és satus Grover kulcsokkal hangolhatunk. Ezek a szerelvények – ideértve a Fishman Fluence Modern Humbucker pickupok borítását is – feketék.

MH 1000NT back resize

Az áttetsző Charcoal Burst fényezés alatt szépen látszik a lángolt juharfa top erezete és a sok sötét színt jól ellenpontozza a test, a fogólap és a fej fehér szegélyezése. Ha valaki nem ragaszkodik az Evertune rendszerű húrlábhoz, de igényli a satus Grover hangolókulcsokat, akkor ez a verzió – ezzel a két eltéréssel – de ugyanolyan jellemzőkkel kedvezőbb áron elérhető.

 

Tájékoztató ár: 645 900 forint.