zenesz_logo.pngA PRS Guitars vadonatúj S2 Vela Semi-Hollow félüreges testű gitárral bővítette mahagóni testtel rendelkező S2 modelljeinek sorát.

 

PRS S2 Vela Semi-Hollow - McCarty Tobacco Sunburst 700x crop.jpg

 

Az S2 Vela Semi-Hollow elegáns, mégis a PRS-től kissé szokatlan aszimmetrikus offset (derékban eltolt) testformával rendelkezik, ráadásul egy, a megjelenését és a rezonanciát is befolyásoló „f” lyuk is díszeleg a félüreges mahagóni testen. A nyak anyagát szintén mahagónifa adja, melyre rózsafa fogólap került 22 érintővel. A hangszer skálahossza 25 inches, a fogólap rádiusza 10”-os.

 

PRS S2 Vela Semi-Hollow - Black_700x.jpg

A hosszan elnyújtott koptatólapon PRS Starla humbucker hangszedőt találunk a húrlábnál, ami fényes magasakat produkál, míg a nyaki pozícióban PRS-Designed Type-D single-coil pickup dolgozik, jelentősen harapósabbá téve az S2 Vela megszólalását. A hangszín potin elhelyezett húzó-nyomó kapcsolóval a húrláb hangszedő egyik tekercse leválasztható, vagyis single-coilként működtethető, szépen kiegyenlített, a mixen stílusosan átszóló hangzást nyújtva. 

 

b9fe83-xc_S2VelaSHMTS_pickups_450x.jpg

 

Érdekessége a hangszernek Paul korai tervezésű tradicionális, főleg  basszusgitároknál alkalmazott, a húrozást is megkönnyítő plate-style húrláb megoldása. Néhány Private Stock modellen találkozhatunk ilyen PRS húrlábbal, melyeknél az alumínium lemezre réz húrlábbabák kerültek, a minél hosszabb hangkitartás érdekében.

„A Vela Semi-Hollow modell egy megvalósult álom számunkra. Évekkel ezelőtt Jon Wasserman és jómagam vázoltuk fel ennek a modellnek a koncepcióját, ami később a Reclaimed Limited sorozatban született meg, és végül csak megtalálta útját a PRS sorozatgyártásába. Nem kell hinni nekem, ki kell egy ilyen gitárt próbálni, és meglátod” – mondta Jim Cullen, PRS Guitars értékesítési igazgatója.

A S2 modellek a PRS kedvezőbb árfekvésű gitárjai közé sorolhatók, melyek visszafogottabb színeket használnak és nem jellemző rájuk a lángolt jávorfa tető, a gyöngyház madár berakás, és az aranyszínű hardver.  Ugyanakkor ugyanazt a gyártási minőséget kapjuk, mint a többi PRS modellnél, az árat a csillogó extrák elhagyásával szorítják lejjebb.

 

 

Az S2 Vela Semi-Hollow hétféle színben lesz elérhető: antik fehér, fekete, metál kék, metál zöld, McCarty Tobacco Sunburst, Vintage cseresznye, és dió.

Azt még említsük meg, hogy az S2 Vela Semi-Hollow elektronikája, offset testformája, anyagai, az üreges testet és az „f” lyukat leszámítva megegyeznek, a PRS S2 Vela tömörtestű modellével, ami persze semmit nem von le az új modell értékéből, már csak azért sem, mert a tömörtestű testvér is egy kiváló, sokoldalú hangszer.

Tájékoztató ár: 1 499 USD