zenesz_logo.pngA Tech 21 effektjeiről, erősítőiről már többször adtunk hírt, a magyar Barta András által alapított amerikai cég ezúttal egy új elgondoláson alapuló 1000 wattos basszuserősítőt mutatott be.

dug_1000_FRONTPANEL_700.jpg

 

„Legfőbb ideje volt, hogy dUg Pinnick előtt egy saját signature basszuserősítővel tisztelegjünk. Öröm számunkra, hogy dUg együttműködött a dUg Ultra Bass 1000 elkészítésében” – nyilatkozta Barta András.

A dUg Pinnick Signature Ultra Bass 1000 kétcsatornás, teljesen analóg basszuserősítő fej. Az erősítő tervezésében dUg Pinnick is tevékenyen részt vett, így végül elkészült egy olyan basszus fej, amely képes visszaadni azt az egyéni soundot, melyet ő fejlesztett ki. Ennek a lényege, hogy egy gitárerősítőt és egy basszuserősítőt összekötve, megfelelő effektekkel dúsítva ötvözte a torzított magas frekvenciákat a tiszta basszus hangokkal.

Az új erősítő érdekessége, a nem hagyományos csatorna struktúra. Ahelyett, hogy a megszokott módon egyik csatornáról a másikra váltva különböző tulajdonságú csatornákat használnánk, itt a két csatornát mixelni lehet, vagy a második csatornát önállóan használni. Az 1. csatorna nagyjából egy gitárerősítő overdrive csatornájának felel meg, persze speciális szűrőkkel, a második pedig a tiszta, hagyományos basszus hangot hozza. A kettőt vegyítve kapjuk meg a dUg soundot.

A tartozék háromgombos lábkapcsoló első, MIX kapcsolójával a két csatornát együtt szólaltathatjuk meg, a középső gombbal válthatunk a két csatorna között, a harmadik MUTE gombbal pedig elnémíthatjuk az erősítőt, pl. hangoláskor. (A lábkapcsoló MIX funkciója az első panelen elhelyezett MIX kapcsolóval is váltható, valamint bármilyen más szokványos  lábkapcsolóval is.)

 

dug_rear.jpg

 

A hangszínszabályzók és egyéb szabályzógombok (lásd: specifikáció) és azok funkciói híven tükrözik dUg Pinnick szokványosnak nem mondható személyiségét. Ezek a szabályzási lehetőségek és a kevert csatorna koncepció teszik igazán dUg Pinnick signature erősítővé ezt a modellt. Az erősítő hátlapján jelszint kapcsolóval ellátott SansAmp XLR Direct kimenetet találunk, a hangfal kimeneteket az 1000 W teljesítmény és rezonancia miatt Neutrik Speakon csatlakozóval oldották meg.

 

tech-21-dug-pinnick-signature-ultra-bass-1000-1018588_350.jpg

 

 

Főbb jellemzők:

Két csatorna
1000 W teljesítmény @ 4 Ohm
Kezelőszervek basszus csatorna: kompresszor, LPF (alul áteresztő szűrő) 1-5 kHz, Bass, Mid, Mid Boost, Level
Kezelőszervek gitár csatorna: Drive, HPF (felül áteresztő szűrő) Mid, Treble, Level 
Közös szabályzók: Gain kapcsoló, Mix kapcsoló, Master Volume
SansAmp XLR Direct Output
Effekt hurok
Előerősítő kimenet, hangoló kimenet
Neutrik Speakon® hangfalcsatlakozók
Tartozékok: háromgombos lábkapcsoló, csavarok rackbe szereléshez
Méret: 432 x 89 x 254 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 5,44 kg

 

 


Opcionális hangfalak

500 W terhelhetőség @ 8 Ohm
Egyedi tervezésű öntött kosaras hangszórók
Hátsó bass-reflex nyílás
Neutrik Speakon® és 6,3 mm jack csatlakozók
Méretek: 610 x 610 x 406 mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 32 kg

A dUg Pinnick Signature Ultra Bass 1000 basszuserősítő fejeket áprilistól forgalmazza a Tech 21, várható kiskereskedelmi ára 1 879 USD.

 

 

Hazai és európai forgalmazó: SoundService