zenesz_logo.pngA legendás Tech 21 SansAmp Bass Driver DI pedál megjelenésének 30. évfordulóját a cég egy limitált kiadású extra kivitelű modellel ünnepli.

A SansAmp Bass Driver DI 1994-es megjelenése óta megszokott darabja számos basszusgitáros pedálarzenáljának. Nagyon kevés olyan termék létezik a piacon, ami ilyen hosszú ideig sikeres tudott maradni. A SansAmp Bass Driver DI-t mindenféle stílusban – a death metaltól a jazzig – számtalan stúdióban és turnén használták az elmúlt évtizedekben.

Az effektpedál megjelenésének 30. évfordulójára a Tech 21 kihozott egy limitált kiadású, ízléses, eloxált alumínium házban lakozó, fém potméterekkel szerelt modellt, ami 2024 júniusától lesz elérhető 429 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.

Tech21 BSDR30 Front 768x

Ezt a teljesen analóg multifunkciós pedált többféle szituációban tudjuk basszuscuccunk részévé tenni, minden helyzetben biztosan szállítja a gazdag vintage csöves hangzásokat, a modern slap soundot vagy akár a túlvezérelt, torzított basszushangot és minden egyebet, amire egy basszerosnak szüksége lehet. A sokoldalú felhasználhatóságához nagyban hozzájárul a háromféle – egy XLR és két 6,3-as jack – kimenet. Az OUT elnevezésű jack kijáraton keresztül egy végerősítőt hajthatunk meg vagy az erősítőnk effekt return bemenetére csatlakozva kikerülhetjük erősítőnk hangszínalakító preamp szekcióját. Hagyományos effektpedálként alkalmazva az erősítőnk normál bemenetére is csatlakozhatunk ezen a jack kimeneten át. Mind az XLR, mind a jack kimeneten effektezett jelet küldhetünk a felvevő eszköz vagy PA rendszer felé. A 6,3-as OUT kimenethez még egy +10dB boost kapcsoló is tartozik, amivel különböző bemeneti szintű eszközökhöz illeszthetjük a kimenetet. A Parallel Out jack kimeneten pedig effekt nélkül jelet tudunk kiküldeni.

A legszélső Phantom & Ground Connect kapcsoló benyomott állapotában – miközben a pedál az XLR csatlakozón keresztül jelet küld ki – fantom tápot is tud fogadni, ha egy erre alkalmas keverőhöz csatlakozunk. Ha a kapcsoló nincs benyomva, a ground lift áramkör aktiválódik.

Tech21 BSDR30 RightSide 1024x

 

A SansAmp Bass Driver DI 30th Anniversary Edition impresszív hangszínformáló opciói arra szolgálnak, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a basszushangzásunkból. Ha jobb oldalról kezdve nézzük, egy Drive poti az első, ezzel az overdrive gain-jét adagolhatjuk. A Presence potméterrel hegyesebbé, fényesebbé varázsolhatjuk a hangot, ideális lehet slap játéknál. Kapunk egy háromsávos aktív EQ-t is, ami 12 dB vágásra vagy emelésre képes. A közép és mély hangszínszabályzókhoz tartozó MID SHIFT és BASS SHIFT kapcsolókkal meg tudjuk adni, hogy milyen tartományban akarunk vágni vagy emelni. A Blend szabályzóval a direkt basszus jel és a SansAmp Tube erősítő szimulált jel arányát tudjuk állítani. Marad még a Level poti, ami az XLR és az effektezett jelet kiküldő 6,3-as jack kijárat szintjét szabályozza.

 

 

A SansAmp Bass Driver DI 30th Anniversary Edition pedál a Tech 21 méltán híres SansAmp Tube Amplifier Emulation technológiájára épül, ami a teljes jelútra vonatkozik, ideértve az előerősítőt, végerősítőt és a hangfal-szimulációt. A beépített SansAmp hangfal-emulációt úgy tervezték, hogy egy több mikrofonnal felvett, nagyjából egyenes frekvenciaátvitelű, jól reagáló láda hangzását érjék el. A SansAmp hangfal-emuláció, mint a rendszer szerves része, bármilyen basszusláda rendszert helyettesít. Ugyanakkor a felhasználó külső IR eszközt is csatlakoztathat a SansAmp után, ha extra ízt akar hangzásába belevinni.

A lábkapcsoló a Tube Amplifier emulációt aktiválja, ha ezt kikapcsoljuk, akkor SansAmp Bass Driver DI egy standard aktív direkt box-ként működik. A SansAmp Bass Driver DI 30th Anniversary Edition fantomtáppal, 9 V-os elemmel vagy opcionális DC tápegységgel üzemeltethető.

További részletek: Tech 21

A Tech 21 termékeinek hazai és európai forgalmazója a Sound Service.