zenesz_logo.png
A magyar Andrew Barta által alapított TECH-21 cég SansAmps pedáljai gyakorlatilag ipari sztenderddé váltak, különösen basszusgitárosok számára.

2024-es NAMM kiállításon bemutatott SansAmp XB Driver most tovább írja ezt a sikertörténetet. A robosztus fémházban lakozó SansAmp XB Driver esetében a gyártó a Tech21 basszus szcéna számára készült legnépszerűbb termékeinek – SansAmp Bass Driver DI, Para Driver DI, Q\Strip és dUg Pinnick Ultra Bass 1000 – kulcselemeit integrálta egy könnyen kezelhető pedálba. Az új SansAmp hangszínpalettája ennek megfelelően rendkívül sokféle zenei stílus művelőit szolgálja ki, jobbnál jobb basszushangzásokkal.

A 100%-ban analóg, kétcsatornás SansAmp XB Driver egy jól kidolgozott basszus-előerősítő és DI box, melyen a számos kezelőgomb és kapcsoló ellenére intuitív, az erősítőkéhez hasonló kezelőfelület áll rendelkezésünkre. Ha azonban a Tech 21 SansAmp XB Drivert egyszerűen csak egy analóg basszus-előerősítőnek és DI boxnak titulálnánk, akkor tévednénk, mert az eszközben alkalmazott SansAmp Tube erősítő szimulátor technológia miatt autentikus basszushangzások kivételesen széles tárháza szólaltatható meg ezzel a pedállal.

 

XB Driver 1200x

 Klikk a képre!


Az XB Driver Clean és Drive csatornákkal büszkélkedhet, mindkettőnél félparametrikus középszabályzással ellátott háromsávos EQ és független Level szabályzás áll rendelkezésünkre. A tiszta csatorna egy kompresszort is kapott, míg a Drive csatorna dedikált Overdrive szabályzójával a túlhajtott erősítők torzításának mértékét adagolhatjuk. A Drive csatornánál egy Bite kapcsolót is találunk, ezzel a magas frekvenciákat erősíthetjük, annak érdekében, hogy a torzított hangok feszesebben, a tiszta hangok pedig konkrétabban szóljanak.

A csatornák használhatók külön-külön vagy a Mix lábkapcsolót lenyomva, együttesen is. Mix módban van jelentősége a Clean csatorna HPF (felül áteresztő) szűrőjének, valamint a Drive csatorna LPF (alul áteresztő) szűrőjének. A Mix módban a Crossover kapcsolóval aktiválhatjuk ezt a két szűrőt, melyek a két csatorna jelének kombinálásakor hangzásunk még részletesebb finomhangolását teszik lehetővé. A Bite és a Crossover kapcsoló között kapott helyet a Pre/Post nyomógomb, mellyel azt választhatjuk ki, hogy a félparametrikus középszabályzás a SansAmp erősítő emuláció előtt vagy után legyen.

Fontos kiemelni, hogy a SansAmp XB Driver pedállal a Tech 21 fentebb említett, méltán híres SansAmp Tube Amplifier Emulation technológiáját kapjuk meg, ami a teljes jelútra vonatkozik, ideértve az előerősítőt, végerősítőt és a hangfal-szimulációt. A beépített SansAmp hangfal-emulációt úgy tervezték, hogy egy több mikrofonnal felvett, nagyjából egyenes frekvenciaátvitelű, jól reagáló láda hangzását érjék el. A SansAmp hangfal-emuláció, mint a rendszer szerves része, bármilyen basszusláda rendszert helyettesít. Ugyanakkor a felhasználó külső IR eszközt is csatlakoztathat a SansAmp után, ha extra ízt akar hangzásába belevinni.

 

XB Driver LO9 BackPanel 800x

 

A ki- és bemenetek csatlakozóit a hátsó panelen találjuk, bemenetként 6,3 mm-es jack szolgál, kapunk egy szintén szabvány 6,3-as hangoló kimenetet, egy-egy effekt send/return aljzatot (mindkét csatornára hatással van), egy aszimmetrikus 6,3-as jack kimenetet 10dB boost lehetőséggel, és egy szimmetrikus XLR kijáratot szint- és ground lift kapcsolóval. A pedál a maximális headroom érdekében 18 V-os táppal üzemeltethető.

 

 

A SansAmp XB Driver többféle módon is használható, így pl. erősítő előtt effektpedálként, végerősítő előtt, mint előerősítő, színpadon közvetlenül jelet küldve PA rendszer felé, és felvételre, jelet küldve a hangkártya felé. Sokoldalúsága, rugalmas alkalmazási lehetőségei és a legendás SansAmp Tube Amplifier emuláció kínálta hangzások okán bátran ajánlható olyan basszerosoknak, akik egy kompakt, all-in-one basszus cuccot keresnek.

A SansAmp XB Driver megjelenése májusban várható, a tájékoztató ára 295 000 forint (Thomann), amiben egy 18 V-os tápegység is benne van.

A Tech 21 termékek hazai és európai forgalmazója a Sound Service.

Ezek is érdekelhetnek