zenesz_logo.pngA Blackstar bejelentette eddigi legnagyobb teljesítményű belépő szintű erősítőjét, a Debut 50R kombót.

BA213010 H Blackstar Debut 50R Cream White Top Angle 600x

Az 1 x 12 inches hangszóróval szerelt Blackstar Debut 50R kombó azokat a korai, modellező erősítő előtti időket idézi, amikor az erősítők még egyszerűek, funkcionálisak és könnyen kezelhetők voltak. Ez az egyedi tervezésű 12”-os Blackstar hangszóróval ellátott, teljesen analóg áramkörökből felépülő, egyszerű és elegáns kombó a belépő szintű digitális modellező erősítők alternatívája kíván lenni. Nincsenek komplikált menük, semmi felesleges felhajtás, csak kiváló hangzás és egyszerű kezelés.

BA213010 H Blackstar Debut 50R Cream White Top 800x

 

A Debut 50R kétcsatornás – CLEAN és OVERDRIVE – a csatornákat az OD nyomógombbal vagy lábkapcsolóval (nem tartozék) lehet váltani. A háromsávos EQ-val és Blackstar szabadalmazott ISF hangszínszabályzójával mindkét csatorna hangzását alakíthatjuk. Azt hiszem az ISF szabályzót nem nagyon kell bemutatni, mert szinte minden Blackstar erősítőben megtalálható. A lényege, hogy a feszesebb, agresszívabb, perkusszív amerikai hangzás és a melegebb, finomabban cruncholó brit hangzás között navigálhatunk segítségével.

 

BA213010 H Blackstar Debut 50R Cream White Back 700x

 

A Clean csatornához tartozik egy Clean Bright nyomógomb, ha még fényesebb hangzást szeretnénk elérni. Az Overdrive csatorna hangerő potija mellett egy Gain tekerőt is kapunk, amivel a túlhajtás mértékét tudjuk adagolni. A fedélzeti digitális zengetőnél Plate és Hall állás között választhatunk és egy Level poti is tartozik hozzá. Fontos megemlíteni a teljesítményváltó kapcsolót, mellyel az 50 W teljesítményt 5 W-ra csökkenthetjük pl. otthoni gyakorlás esetében.

Annak érdekében, hogy a Debut 50R a csöves erősítőkre jellemző természetes módon reagáljon a játék dinamikájára, a Blackstar szakemberei az előfokban hagyományos elemekből és MOSFET tranzisztorokból épült áramköröket alkalmaztak. Az Overdrive csatorna hangolása a St. James 6L6 erősítőkre emlékeztető soundot eredményezett, ami egyaránt alkalmas blues, klasszikus rock vagy akár metal hangzások megszólaltatására.

 

BA213012 H Blackstar Debut 50R Black Right 600x

 

Az erősítőt soros effekt looppal is ellátták, ennek aljzatai a hátsó panelen találhatók, a 6,3-as fejhallgató/vonal kimenet, a szintén 6,3-as lábkapcsoló csatlakozó és a 3,5 mm-es AUX bemenet társaságában.

Összefoglalva: a Debut 50R már bőven túllépi a gyakorlóerősítő státuszt, és bár az 5 W-ra csökkenthető teljesítmény, az AUX bemenet és a fejhallgató kimenet gyakorlásra is alkalmassá teszi a kombót, de klubokban, kisebb koncerthelyszíneken is megállja a helyét. A DEBUT 50R kombót kétféle kivitelben gyártják, krémszínű műbőr borítással és a vörösbor színű hangszóróvászonnal vagy fekete borítással és rattan szövet hatású előlappal. A Blackstar Debut 50R várható hazai ára 119 900 forint, mindkét kivitelben.

 

 

A Blackstar erősítők európai és hazai forgalmazója a Sound Service.