zenesz_logo.pngA Blackstar rendkívül sikeres FLY3 mini erősítőjére épülő JJN3 modell Jared James Nichols JJN-20R signature erősítőjének esztétikáját ötvözi egy mini erősítő hordozhatóságával.

JJN3 front 650x

A Blackstar Amplification és a remek blues-rock gitáros Jared James Nichols kooperációjának köszönhetően megszületett egy újabb signature gitárerősítő, ami tökéletes megoldást kínál azok számára, akik blues-t szeretnének játszani a parkban, a tengerparton, a kertben, vagy bárhol, ahol kedvük tartja. A JJN3 a Blackstar népszerű FLY3 sorozatának limitált kiadása, kétcsatornás, három wattos kombó, ami elemmel is működik, és sokkal többet tud, mint amit apró mérete alapján várnánk tőle. Minthogy az erősítő MP3 / vonal bemenettel is rendelkezik, külső hangforrást csatlakoztatva kedvünkre jammelhetünk bárhol. A kis erősítő egy FLY103 mini hangfal hozzáadásával 6 W-os sztereó motyóvá bővíthető a hátoldalon elhelyezett külső hangfal csatlakozó segítségével. Hangfal emulált kimenetet és fejhallgató kimenetet is kapunk, mellyel csendben gyakorolhatunk, vagy jelet küldhetünk pl. egy laptopra felvétel céljából.

 

JJN3 top 650x

 

A kezelőszervek már ismerősek lehetnek más Blackstar FLY3 erősítőkből: Gain, Volume, ISF, és Delay. A Blackstar ISF hangszínszabályzóját szerintünk már sokan ismerik, jobbra tekerve a potit „amerikai karakterisztikájú”, feszesebb mélyekkel és agresszív közepekkel rendelkező hangzást kapunk, míg balra tekerve a melegebb, kevésbé agresszív „brit hangzást” élvezhetjük. A szalagos visszhang-szerű Delay effekthez tartozó nagyobb „csirkefej” potival az effekt idejét, míg a kisebb mini potival az intenzitását szabályozhatjuk. A Clean és az Overdive csatorna között a Blues Power kapcsolóval válthatunk. Azt talán mondani sem kell, hogy a kis erősítőt úgy hangolták, hogy még kis hangerőn is ugyanazt az érzetet kapjuk, mintha egy nagyobb Blackstar erősítőt használnánk. Ebben az is közrejátszik, hogy mérnöki pontosággal tervezték meg a mini kombó dobozát, olyan hangzási adottságokat keresve, melyek normál esetben nem jellemzők a mini erősítőkre. A gondos anyagválasztás és a tökéletes szigetelés olyan mélyeket eredményez, ami csak a fából készült ládákra jellemző.

JJN 3 scrolljack image

 

Persze ha Nichols lélegzetelállító finger-style blues játékának teljes hangerejét szeretnénk élvezni, akkor tanácsos az eggyel nagyobb számú JJN-20R signature fej-láda signature fej-láda kombinációra váltani, vagy ha ez sem lenne elég, és szeretnénk az ajtót is kidönteni helyéről, akkor még mindig ott van a Blackstar Artisan 100.

A Blackstar Limited Edition JJN3 javasolt kiskereskedelmi ára 107 EUR.

A Blackstar európai és hazai forgalmazója a Sound Service.