zenesz_logo.png– HÁJER GERGŐ – A Blackstar Silverline sorozat erősítői új, esztétikus megjelenésük mellett számos technikai újdonsággal szolgáltak, ebből mi most elsősorban a végcső szimulációt vizsgáltuk teszt videónkban.

 

 

A Sound Service jóvoltából lehetőségünk adódott tesztelni az új Blackstar Silverline erősítő fejet, amely a Silverline sorozat részeként tavaly októberben került bemutatásra. Az erősítő család egyik meghatározó különlegességét vettük górcső alá, az un. Response szekciót. Ez az egység lehetőséget ad arra, hogy hat különböző legendás végfok csöveket modellezzünk, vagyis ezekkel a végcsövekkel szerelt végerősítők hangzása, reagálása, és érzete közül választhassunk.

Az előerősítő – VOICE – szekcióban 6 Blackstar Voice közül választhatunk a tisztától az erősen túlhajtottig: CLEAN WARM, CLEAN BRIGHT, CRUNCH, SUPER CRUNCH, OD1 és OD2. Ez a végcső szimulációkkal együtt a hangzási lehetőségek szinte végtelen tárházát kínálja. A Blackstar erősítőt a TwoNotes Torpedo Live ládamodellezésén keresztül szólaltattuk meg, olyan kiváló ESP/LTD hangszerekkel, mint a Ron Wood Signature, a James Hetfield féle Iron Cross vagy a Stephen Carpenter féle SCT-607B.

A végcső karakterek bemutatása után megvizsgáltuk, hogyan viselkednek a csőmodellek mixben, ahol jól ismert, klasszikus gitárhangzásokon keresztül Hájer Gergő, az Omega Diatribe gitárosa mutatta be a Response szekció lehetőségeit.

 

SILVERLINE-DELUXE-HEAD-CU 700x.jpg


A Blackstar termékek, ESP/LTD gitárok, TwoNotes eszközök hazai és európai forgalmazója a Sound Service.


A Zenész Magazin YouTube csatornájára ITT tudsz feliratkozni.