zenesz_logo.png2015-re az Ibanez az eredeti Tube Screamer áramkört a JRC4558 IC-vel együtt egy olyan masszív, apró pedálba építette, ami alig foglal helyet a pedálboardon.

 

ibanez_tsmini_tube_screamer_mini_pedal_430.jpg

 

A legendás Tube Screamer pedált a 70-es években történt megjelenése óta és főleg, miután Stevie Ray Vaughan igazán népszerűvé tette, nagyjából mindenki használta, és szerette. 2015-re az Ibanez az eredeti Tube Screamer áramkört a JRC4558 IC-vel együtt egy olyan masszív, apró pedálba építette, ami alig foglal helyet a pedálboardon.

 

Egyszerű kezelés

Semmi zűrzavar, vagy túlzsúfoltság, a Tube Screamer Mini a legfontosabb kezelőszerveket vonultatja fel. A hangszínt (Tone) és a kimenő szintet (Level) két világosan jelölt fekete gombbal szabályozhatjuk, míg a túlhajtás mértéke (Overdrive) a pedál közepén elhelyezett, hatalmas méretű – a neonzöld fém házzal éles kontrasztot alkotó – fekete gombbal állítható. A fém lábkapcsoló határozott kattanással válaszol a ki-be kapcsolásra, a Tube Screamer Mini aktív állapotát egy kis vörös LED jelzi.

 

JRC4558

Akárcsak a híres effekt pedál eredeti verziói, a Tube Screamer Mini is csak finoman küldi meg az erősítőt. Különösen szép hang érhető el csöves erősítőkkel. A Tube Screamernek meglehetősen sok változata van, a teljesség igénye nélkül: TS9, TS808, TS808DX, amiről mi is hírt adtunk. Mindegyik közös jellemzője a JRC4558 chip. Ahogy írtuk, ez az IC a lelke ennek a pedálnak is. A Mini verzió is True Bypass működésű, vagyis az effekt kikapcsolt állapotban garantáltan nem befolyásolja az effektlánc jelét. Ezzel a pedállal az Ibanez igazi értéket nyújt, elfogadható összegért.

 

Főbb jellemzők

Ultra kompakt méretű klasszikus overdrive pedál
True Bypass működés
Hangszín, Hangerő és Overdrive szabályzás
Bekapcsolást jelző LED
Eredeti Tube Screamer áramkör JRC4558 chippel
Csatlakozó aljzatok: bemenet, kimenet (6,3 mm jack) AC adapter csatlakozó (DC 9 V)

Masszív neonzöld fémház
Méretek: 92,6 x 50,9 x 55,1 mm (mélység x szélesség x magasság)
Súly: 292 gramm
Kiskereskedelmi ára: 26 400 Ft.