zenesz_logo.png



Az Ibanez a 2020-as NAMM Show-n mutatta be sikeres mini pedál sorozatának két újabb modelljét, az Ibanez Tremolo Mini és az Ibanez Flanger Mini effekteket.

latest_news_FLMINITRMINI cr.jpg

 

Érdekes, hogy napjainkban, amikor a multieffekt processzorok korát éljük, hódítanak a kisméretű, egyszerűen kezelhető analóg effekt pedálok is. Népszerűségükhöz bizonyára hozzájárul, hogy rendkívül kis helyet foglalnak a pedálboardon és az áruk is kedvező. Az Ibanez már korábban felismerte ezt az igényt, és sorozatban mutatta be mini méretű effektjeit, még a legendás Tube Screamer is elérhető ebben a sorozatban.

 

TRMINI_C3_01_300x.jpg

Ibanez Tremolo Mini

A tremoló effekt nagyon korán megjelent, már az 1950-es évek gitárerősítőibe is gyakran beépítették, talán az egyike az első gitáreffekteknek. Az Ibanez Tremolo Mini azt a klasszikus hangzást produkálja, ami az 1960-as években vált igazán népszerűvé a „surf” stílust játszó gitárosok körében. Valójában egy időtlen klasszikus, mert továbbra is sok zenész, zenekar zenéjében volt és van jelen, említhetjük az R.E.M., a Black Keys, és Radiohead bandákat, de pl. Eric Clapton is elég sokáig használt tremoló pedált.

Az Ibanez Tremolo Mini pedál klasszikus tremoló soundját a Wave, Depth, és Speed gombokkal precízen testreszabhatjuk, egy Level trimmer potival pedig a Gain szintet is beállíthatjuk. A pedál természetesen true-bypass működésű, vagyis kikapcsolva biztos, hogy nem fogja befolyásolni a hangzásunkat. A Japánban gyártott effekt 100%-ban analóg áramkörökből épül fel és külön megvásárolható 9 V-os DC adapterrel üzemeltethető.

Ha autentikus hangzású tremoló effekttel szeretnénk, az amúgy zsúfolt pedálboradunkat bővíteni, az Ibanez Tremolo Mini logikus választás lehet. Az effekt ára 33 200 Ft.

 

 

FLMINI_C3_01_A 300x.jpg

Ibanez Flanger Mini

Nem állítom, hogy egy flanger pedál nélkülözhetetlen összetevője a jó gitárhangzásnak, azonban, ha érdekes színekkel szeretnénk hangzásunkat gazdagítani, a flanger kiváló lehetőség erre. Nem lehet véletlen, hogy több gyártó is kórus pedáljait flanger effekt lehetőséggel is felruházza. Az Ibanez Flanger Mini élénksárga színével is a nagy testvér FL9-re emlékeztet, de elhagyták a Delay Time gombot, helyette Depth (korábban Width) Speed és Regen (Regeneration) szabályzókkal kezelhetjük az effektet.

Más modulációs effekttel együtt alkalmazva (pl. Delay) egy jól beállított Flanger effekttel megbolondíthatjuk akár a tiszta, akár a torzított gitárhangot. Az Ibanez Flanger Mini teljesen analóg áramkörökből épül fel, true-bypass működésű, és külön megvásárolható 9 V-os DC adapterrel üzemeltethető, hazai ára 39 900 Ft.  

Az Ibanez termékek európai és hazai forgalmazója a Meinl Distribution.