zenesz_logo.png
Az új Tech21Fly Rig 5 nem csak abban tér el a korábbi verziótól, hogy vörös lakkozást kapott, és Richie Kotzen aláírása látható az előlapon, hanem abban is, hogy a korábbi Plexi overdrive szekciót az új OMG signature overdrive-ra cserélték.

 2763936_jav_700.jpg

 

Már több alkalommal írtunk a Tech21 különleges effektjeiről, illetve arról, hogy az Amerikában működő cég a magyar Barta Andrásé, aki az analóg hangzás szerelmese. A cég ezúttal az amerikai dalszerző, gitáros, énekes Richie Kotzennel együttműködve készítette el a Fly Rig 5 új, módosított változatát.

Richie Kotzen nem csak a nevét adta az új pedálhoz, hanem aktívan közreműködött a Tech21 Fly Rig 5 multieffekt módosított változatának, valamint egy különálló új overdrive effektnek, a Richie Kotzen Signature OMG pedálnak megtervezésében.

A Tech21 RK5 és az OMG overdrive Richie Kotzen Signature modelleket a november végére, december elejére tervezett bemutatás előtt a gitáros élőben, színpadon tesztelte a Winery Dogs turnén, valamint saját szóló turnéján is.

 

Kotzen_350.jpg

Az új Tech21 Fly Rig 5 nem csak abban tér el a korábbi verziótól, hogy vörös lakkozást kapott, és Richie Kotzen aláírása látható az előlapon, hanem abban is, hogy a korábbi Plexi overdrive szekciót az új OMG signature overdrive-ra cserélték, amely egy „A” osztályú csöves erősítő hangját reprodukálja. Az egység hangját a LEVEL, TONE, DRIVE potméterekkel áll módunkban szabályozni. Az OMG részben található BOOST kapcsolóval 21 dB erősítést érhetünk el. A booster a SansAmp és a DLA szekciótól függetlenül használható.

 

Az RK5 megörökölte elődje SansAmp csöves erősítő emulátor egységét, melyet elsősorban tiszta hangzásokra lehet használni. A 3 sávos aktív EQ mellett LEVEL és DRIVE szabályzási lehetőség áll rendelkezésünkre. Itt találjuk a vintage reverbet, amely a Tech 21  Boost RVB pedálja alapjaira épül.

 

Az utolsó részegysége a Fly Rignek a delay szekció amely a Boost DLA pedált varázsolja az összeállításba. Ez a szekció kiválóan emulálja a hagyományos szalagos echo effektet, LEVEL, REPEATS, DRIFT és TIME állítási lehetőséggel, és külön Tap Tempo lábkapcsolóval rendelkezik. Ugyanakkor, ha a DRIFT gombot feltekerjük a 12 óra álláson túlra, kórus effektként használhatjuk a DLA szekciót.

 

Az RK5 teljesen analóg áramkörökből épül fel, az effektet univerzális “Auto-Switching” 12V DC 100V-240V tápegységgel szállítják.

 

omg_main_image.jpg

 

Azok számára, akik már rendelkeznek a Tech21 Fly Rig 5 multieffektjével, de szeretnék használni az RK5 OMG egységét, a cég különálló pedálként is forgalmazza az OMG overdrive-ot. Ez a pedál is teljesen analóg, és 9 voltos elemmel, vagy adapterrel üzemeltethető.

Hazai és európai forgalmazó: Sound Service


 

Ezek is érdekelhetnek