zenesz_logo.pngA Tech 21 a NAMM Shown-n mutatta be új, 5 effektes pedálját, melyen az SansAmp csöves erősítő szimulátor is megtalálható.

 

13_FLYRIG_FRONT_700.jpg

 

Már több alkalommal írtunk a Tech21 különleges effektjeiről, illetve arról, hogy az Amerikában működő cég a magyar Barta Andrásé, aki az analóg hangzás szerelmese. A Tech21 termékei a legigényesebb zenészek számára készülnek, akik értékelik az analóg hangzás melegségét, tisztaságát és páratlan frekvencia átvitelét.

A Tech21-nek sikerült egymás mellé raknia egy SansAmp erősítő szimulátort, egy zengetőt, egy delay-t, egy erőteljes boostert, és egy Plexi torzítót egy teljesen fémből készült, nem egészen 30 cm hosszú pedálboardra, ami simán belefér a gitártokba, vagy egy válltáskába. Így nyugodtan búcsút inthetünk, a nehéz és méretes pedálboard tokoknak, patch kábeleknek, elemeknek és egyéb tartozékoknak.

 

14_flyrig_case.jpg

 

A Fly Rigre világító mini szabályzógombokat szereltek, amelyek a szabályzók aktív állapotát jelzik, a lábkapcsolók, jack aljzatok masszív fémből készültek, a tápegység tartozék.

A gyártó elmondása szerint a SansAmp csöves erősítő szimulátor ehhez az effekthez lett optimalizálva. Ezen az egységen DRIVE és LEVEL szabályzás, valamint 3 sávos EQ–t találunk. A SansAmp szekción belül még egy reverb is rendelkezésünkre áll (a Boost RVB pedál alapjaira épült) amelyet a klasszikus rugós zengető hangjára hangoltak.

 

maxresdefaul700t.jpg

 

A Plexi egység a torzított hangért felelős és a Hot-Rod Plexi pedált integrálja a pedálboardra, LEVEL, TONE, DRIVE szabályzási lehetőségekkel, valamint egy HOT mód kapcsolóval, ami 21 dB-lel emeli az előerősítő teljesítményét.  A HOT módot a Fly Rig bármelyik másik egységénél is használhatjuk.

Az utolsó részegysége a Fly Rignek a delay szekció amely a Boost DLA pedált varázsolja az összeállításba. Ez a szekció kiválóan emulálja a hagyományos szalagos echo effektet, LEVEL, REPEATS, DRIFT és TIME állítási lehetőségekkel, és külön Tap Tempo lábkapcsolóval rendelkezik. Ugyanakkor, ha a DRIFT gombot feltekerjük a 12 óra álláson túlra, kórus effektként használhatjuk a DLA szekciót.

Érdemes megnézni a bemutató videót, ahol játék közben hallhatjuk, mit tud a Fly Rig 5.

 

 

A Fly Rig 5 ára, és megjelenésének pontos időpontja még nem ismert.
Hazai és európai forgalmazója: Sound Service