zenesz_logo.pngA Tech 21 ismét egy kiváló, csöves hangzást idéző, nagy tudású effekt pedállal jelentkezik.

 

home_plexi_ad._res2jpg.jpg

 

A magyar Barta András által létrehozott amerikai Tech 21 cég termékeiről már többször írtunk, legutóbb a SansAmp Blonde Deluxe erősítő szimulátor kapcsán. Ezúttal egy különleges effekt pedálról adunk hírt, amely a 60-as évek csöves erősítőinek hangját idézi.

A Tech 21 Hot-Rod Plexi pedálját a hasonló nevű vintage erősítők ihlették. Ezek a kissé esetlen, hatalmas méretű cuccok arról ismertek, hogy fülrepesztő hangerőnél szólnak a legjobban, legdögösebben. Ezzel a pedállal ez a vintage sound fájdalommentesen elérhető. A Hot-Rod Plexivel teljesen megváltoztathatjuk tiszta hangú erősítőnk egyéniségét, de kiválóan használható, dirty erősítőkhöz is, olyan sokféle módon paraméterezhető a Hot-Rod Plexi pedál hangja.

 

Oct13_LNU_Tech21_Hot-Rod_Plexi_resize.jpg

 

A Tech 21 teljesen analóg SansAmp technológiájának elemei kerültek a Hot-Rod Plexibe, hogy a gitár az eredeti, autentikus csöves torzításhoz megtévesztően hasonló hangon szólaljon meg. Amint majd az alábbi bemutató videón látható, a pedál két módban üzemel. STOCK állásban a pedál úgy szól, mintha a gitárt közvetlenül egy 68-as Plexire csatlakoztattuk volna. A HOT mód olyan, mintha egy extra “12AX7” előerősítő lenne a gitár és az erősítőnk között. A HOT mód saját, külön hangerőszabályzójának feltekerésével 28dB plusz erősítést érhetünk el, ami azért nem semmi. A STOCK és HOT mód párhuzamosan is használható.

Lássuk a további kezelőszerveket! A TONE poti egy speciális szűrő, ami vágja a legmagasabb frekvenciákat anélkül, hogy a közepeket bántaná. A DRIVE gomb a gain és az overdrive mértékét szabályozza, nagyon hasonlóan ahhoz, mint amikor egy csöves erősítő kimenetét jól meghajtjuk. A THUMP a legmélyebb hangokra felügyel, a 4x12-es ládákra jellemző rezgésű mélyhangok tartományában. További jellemzők: magas impedanciájú 6,3 mm-es jack bemenet, alacsony impedanciájú 6,3 mm-es jack kimenet, csendes kapcsolás. A pedál 9 V-os elemmel, vagy DC adapterrel (Tech 21 Model #DC2) működik, sajnos egyik sem tartozék.

Fenti ismertetésnél feltehetően többet mond az alábbi bemutató videó.

 

 

Az európai forgalmazó oldala: https://www.sound-service.eu/