zenesz_logo.pngA Tech21 elkezdte SansAmp Blonde Deluxe erősítő szimulátor pedáljainak forgalmazását, de a limitált mennyiségben készülő pedált csak a gyártó honlapján lehet megrendelni.

8412047623_22db8ecbe0_z_crop.jpg

 

A SansAmp Blonde Deluxe a Blonde pedál továbbfejlesztett változata és része a Tech21 Private Stock programjának.

Ahhoz, hogy megértsük mit jelent a Tech21 Private Stock, tudnunk kell a következőket. A céget 1989-ben a magyar Barta András hozta létre Amerikában, egy olyan eszköz gyártására, amit akkor saját maga számára tervezett. A Tech21 azóta rendkívül sikeres vállalkozássá nőtte ki magát, de vannak olyan termékei, melyeket Barta András saját maga örömére tervez, épít, és nem kerülnek sorozatgyártásra. Barátai unszolására Barta elhatározta, hogy ezekből a termékekből létrehozza, az un. Private Stock részleget. Ez a részleg különféle termékeket állít elő, de közös jellemzőjük, hogy mindegyiket személyesen Barta András tervezte, továbbá kézzel és csak egyedi megrendelésre készülnek.

 

privatestock_logo.jpg

 

SansAmp Blonde Deluxe pedál egyaránt használható előerősítőként és erősítő szimulátorként, bármilyen gitárerősítővel, vagy akár közvetlenül a keverőre csatlakoztatva. Jellemzője, hogy a teljesen analóg jelet és a digitális tárolást kombinálja. Hat programhely áll rendelkezésre a hangszínek tárolására. Minthogy az eszköznek két bemenete van, vagy csatornánként 3-3, vagy egy csatornára 6 saját hangszín menthető el. Az FX hurok lehetővé teszi, hogy a gitáros kedvenc effektjét is használhassa az eltárolt programokhoz. A beállítások mentése rendkívül egyszerű, nem kell hozzá a kezelési útmutatót böngészni. A potméterekkel be kell állítani a kívánt hangszínt és duplán a lábkapcsolóra lépni, amely így, az adott csatornára elmenti a beállítást.

 

image_650.jpg

Négy független lábkapcsoló, és hat szabályzási lehetőség: DRIVE, CHARACTER, LOW, MID, HIGH és LEVEL, amit a pedál kínál. A bemenet 6,3 mm-es jack, a kimenet 6,3 mm-es jack, vagy XLR, a pedál fantomtáppal, vagy 9 V DC adapterrel, vagy 9 V-os elemmel működik.

A Blonde Deluxe-on található CHARACTER potméterrel a gitárerősítők széles kínálatából választhatunk. A Fender szinte összes legendás erősítőjének – Tweed, Blonde, Blackface és Silverface – hangzása elővarázsolható. Az elnevezések nem típusokat jelölnek, hanem a Fender korszakait, lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Fender_Amplifiers#Blonde.

A SansAmp Blonde Deluxe ára 309 dollár és a gyártó weboldalán rendelhető meg.

A Tech 21 hivatalos magyarországi forgalmazója: Sound-Service.