zenesz_logo.pngA Tech 21 által gyártott SansAmp PSA 1.1 rackbe építhető előerősítő 20 éves születésnapját ünnepli. Hogyan lehet egy ilyen eszköz ennyi időn keresztül népszerű, talán kiderül ebből a rövid ismertetőből.

A SansAmp PSA 1.1 előerősítő rendkívül elterjedt a professzionális stúdiókban, széles körben használják olyan jelentős művészek, mint Muse, Rammstein, Paul Stanley, John Entwistle, Billy Gibbons, Shavo Odadjian, Serj Tankian, Tony Campos, Chris Broderick and Justin Meldal-Johnsen, stúdió munkáikban és világturnéikon is.

Húsz év tekintélyes idő egy ilyen eszköz életében és, hogy ezt méltóan megünnepelje, a Tech 21, kihozott egy kisszériás, galvanizált bronz előlappal ellátott SansAmp PSA 20. évfordulós modellt.

 

Tech21_SanS_530_122.jpg

 

Tech 21 Products - SansAmp_450_230.jpg

 

A Tech 21 húsz év alatt egyszer módosított előerősítőjén, – akkor is elsősorban hardware frissítésen esett át – egy olyan világban, ahol a gyártók szinte havonta frissítik termékeiket. Ez az eszköz a meleg, analóg hangzást kombinálja a digitális tárolással. 49 gyári alapbeállítással rendelkezik, a legismertebb vintage és modern csöves erősítők hangmintáiból, amelyek mind gitárhoz, mind basszushoz használhatóak. A felhasználónak 77 programhely áll rendelkezésre, hogy az általa „kikevert” beállítást eltárolja.

A kivételesen sokoldalú SansAmp PSA többféle hangszerhez használható, a gitárokon kívül akár énekre, fúvósokra, vagy dobra is. Univerzális kimenetei miatt kompatibilis a szélessávú rendszerekkel, gitár, vagy basszus ládákkal, vagy stúdióban közvetlenül csatlakoztatható bármely felvevő eszközhöz. Színpadon használható előerősítőként, vagy mint egy „monstre D box” a P.A. system-hez.

A SansAmp PSA-t nagyon könnyű kezelni. Programozáskor csak a megfelelő állásba kell állítani a potméterek gombjait és a SAVE gombbal elmenteni. A paraméterek valós időben állíthatóak hagyományos analóg potméterekkel, majd a memória digitálisan tárolja a potméterek beállításait. Mindegyik szabályzó gomb nagyon finoman, lineárisan – 256 fokozatban – módosítja a különböző paramétereket.

Az alábbi videóból talán kiderül, hogy mitől olyan népszerű, immár 20 éve a Tech 21 SansAmp PSA-1.1.