zenesz_logo.pngSzámos rendkívül sikeres effekt és multieffekt pedálja után a Tech 21 bemutatta Bass Fly Rig basszus multieffektjét

 

1310590_700.jpg

 

Már több alkalommal írtunk a Tech21 különleges effektjeiről, basszus erősítőiről, illetve arról, hogy az Amerikában működő cég a magyar Barta Andrásé, aki az analóg hangzás szerelmese. A Tech21 termékei a legigényesebb zenészek számára készülnek, akik értékelik az analóg hangzás melegségét, tisztaságát és páratlan frekvencia átvitelét.

A Tech 21 most a 2016-os téli NAMM Show-n bemutatta Bass Fly Rig multieffektjét, az előzményekről Barta András így nyilatkozott: „Amióta a Fly Rig 5-öt bemutattuk, állandóan azzal kéréssel bombáztak minket, hogy készítsük el a basszus változatát. Hogyan is hagyhattuk volna figyelmen kívül ezt a kérést? Kicsit megőrültünk, és mindent, amit csak lehetett, belezsúfoltunk a Bass Fly Rigbe, talán csak egy konyhai mosogató maradt ki…”

 

1310591_700jpg.jpg

 

A Tech 21 védjegyén – a SansAmp szekción – kívül az eszközben octafilter, kompresszor, booster, kórus és kromatikus hangoló található, mindegyik egységnek saját dedikált szabályzógombjai, kapcsolói vannak. A középen elhelyezett SansAmp egyedi Character szabályzója lefedi a legfontosabb modern és vintage hangszíneket. Háromsávos aktív EQ is rendelkezésünkre áll a kívánt sound kikeveréséhez. Piszkosabb hangzásokhoz pedig ott a Drive gomb, amivel overdrive-os basszushangot érhetünk el.

A Comp egységben a jól szabályozható kompresszor és a booster található. A Pre/Post kapcsolóval a Boostert a SansAmp egység elé vagy után kapcsolhatjuk, vagyis azt dönthetjük el, hogy túlhajtani akarjuk a jelet (pre), vagy „csak” a kimenő jel erősítését akarjuk növelni (post).

Az Octafilter szekcióval rendkívül széles palettáját kapjuk a kifejező basszushangzásoknak, a Minimoog® stílusú szintetizátor hangtól kezdve a funky basszusig. A szabályzógombokkal dinamikailag szűrt tiszta, fuzz effektes, oktávval mélyebben megszólaló hangok állíthatók elő. A kórus effekt a Tech 21 Bass Boost Chorus pedáljából került a Bass Fly Rigbe. Itt aktiválhatjuk a beépített hangolót is.

 

1310592.jpg

 

További jellemzők:

Fejhallgató kapcsoló, a jack kimenetet fejhallgató módba kapcsolja
6,3 mm-es 4,7 Mohm-os jack bemenet
Input pad aktív basszusokhoz
XLR kimenet földleválasztó kapcsolóval
¼ inches (6,3 mm) alacsony impedanciás kimenet
Masszív fém ház
Fém lábkapcsolók és aljzatok
Kattanásmentes, egyedi szerkezetű lábkapcsolók
Tartozék: 9V, 200mA DC adapter
Méret: 318 x 63,5 x 31,8 mm (hosszúság x szélesség x magasság)
Súly: 0,6 kg

 

 

A Tech 21 hazai és európai forgalmazója: SoundService