zenesz_logo.pngA Taylor a teljesen a T5z sorozat megjelenését a limitált, kibocsátás előtti First Edition T5z Custom modellel ünnepli.

 T5z Custom First Edition_700.jpg

 

Az új T5z Custom még inkább elektromos gitár érzetét kelti, mint a Taylor népszerű T5 sorozata. Kifejezetten úgy tervezték, hogy a mai akusztikus gitárjátékosok is megtapasztalhassák és élvezhessék az elektromos gitáron való játék örömét. A T5z jellemzői a T5-nél kisebb test, 12” sugarú fogólap és a jumbo méretű érintők, mind olyasmi, ami az elektromos gitrához szokott zenésznek ismerős lehet. További jellemzők az eredeti T5-höz hasonló elektroakusztikus kivitel, az üreges test, és az ötállású hangszín kapcsoló.

 

T5z Custom First Edition  Taylor Guitars_700b.jpg

 

A Taylor a teljesen új sorozat megjelenését a limitált, kibocsátás előtti First Edition T5z Custom modellel ünnepli. A Premium First Edition hangszerek a legjobb minőségű koafa tetővel készülnek, speciális berakással a fejen, egyedi First Edition címkével a gitár belsejében és egyedi First Edition jelzéssel a gitár tokon.

 

t5-switching-taylor-guitars.jpg

 

Specifikáció

Testforma: T5z
Tető anyaga: hawaii koa
Oldal és hátlap anyaga: sapele fa (Afrikában honos mahagónira hasonlító keményfa)
Nyak anyaga: sapele fa
Merevítés: Standard T5z
Fogólap: ébenfa
Fej borítás: ébenfa
Húrlábtüske: ébenfa
Hangoló kulcsok: Taylor Gold
Hátlap és oldal lakkozása: fényes
Nyak lakkozása: fényes
Tető lakkozása: fényes
Koptatólap: nincs
Elektronika: T5, ötállású kapcsolóval
Szegélyezés/binding: fehér   
Felső nyereg és húrnyereg: csont
Nyakmerevítő takaró: fekete műanyag
Cutaway forma: velencei
Ár: $3,798

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért írunk ilyen drága és egyedi gitárokról. Tény, hogy a zenészek jelentős része nemhogy nem vásárol ilyen értékes, és ilyen jellegű gitárt, de még abban a szerencsében sem volt része, hogy játszhasson egy ilyen hangszeren. Ezzel együtt, aki szereti a hangszereket, feltehetően érdekli, hogy a legjobb gyártók milyen megoldásokat alkalmaznak, illetve milyen új modelleket mutatnak be. Szerintünk ez nem a fagylalt kirakaton keresztül történő nyalásának minősített esete, hanem a remélhetőleg meglévő szakmai érdeklődés kielégítése.

 

 

 

 

 

 

 Bővebb információ: Taylor