zenesz_logo.pngA Taylor Guitars bejelentette, hogy a jövőben D'Addario bevonatos XS Phosphor Bronze húrokkal szereli fel minden gitárját.

Május 18-án a Taylor Guitars, a prémium minőségű akusztikus gitárok vezető márkája és a D'Addario, a felső kategóriás húrok világelső gyártója bejelentették, hogy a jövőben a Taylor a D'Addario felső kategóriás XS Phosphor Bronze bevonatos húrjait fogja használni gitárjain. A két ikonikus brand együttműködése nyomán a gitárosok a prémium minőségű hangzás még magasabb szintjét évezhetik.

Ez az izgalmas kooperáció több évtizedes innovációk eredményeképpen jöhetett létre. Ebbe a Taylor kiemelkedő teljesítménye a gitárok tervezése, játékkényelme, tökéletes hangzása terén épp úgy beleértendő, mint a D’Addario húrok legendás hangszíne és tartóssága, melyek nyomán az akusztikus gitározás soha nem tapasztalt játékélményében lehetett részünk.

 

d2c taylor xs landing sidebyside finest guitars strings 800x

 

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a Taylor Amerikában készült gitárjai – ideértve a közelmúltban újratervezett 400-as sorozatot,, és az új Builder’s Edition 814ce modellt – már XS Phosphor Bronze húrokkal kerülnek forgalomba, míg a Mexikóban gyártott gitároknál a nyáron kezdődik az átállás az új húrokra.

 400 Series Guitars Taylor Guitars 750x

Taylor 400-as sorozat

 

„Izgatottak vagyunk, mert új fejezet kezdődik a D’Addario-val történő együttműködésünk terén” – mondta Andy Powers a Taylor Guitars elnök vezérigazgatója és vezető gitártervezője. „Az XS húrokban megvan minden olyan jellemző, ami a gitárhangzást valóban zeneivé varázsolja: precíz hangmagasság tartás, széles dinamika tartomány, kiváló játékérzet, hosszú hangkitartás. Kivételesen jól dolgoznak.”

 

taylor be 814ce 1208232194 frontleft 2022 800x

 Taylor Builder’s Edition 814ce


A Taylor Guitars és a D'Addario arról híresek, hogy mindkét cég folyamatosan feszegeti az akusztikus gitárhangzás és készítés határait, mindig keresik a megújulás módját, és azt, hogy hogyan lehetne még jobb gitárhangzást és játékérzetet elérni. Valójában a két cég együttműködésének már van múltja. 2017-ben az ő közös erőfeszítésük nyomán született meg a speciálisan tervezett a D'Addario nejlon-magos húr, ami lehetővé tette a Taylor számára, hogy kihozza díjnyertes GS Mini Bass modelljét, és ami egy rövid menzúrás hangszeren olyan jól kontrolállt és ütős mélyeket, valamint figyelemre méltó játék komfortot eredményezett, amire még nem volt példa.

 

GS Minie Koa Bass Front 750x

Taylor GS Mini Bass

„Ez sokkal több, mint egy ikonikus gitárcég és egy húrgyártó összejövetele” – mondta Jim D'Addario, cégalapító, az Igazgató Tanács Elnöke, a cég innovációs igazgatója. Ez inkább arról szól, hogy mi történik, ha valóban érdeklődő emberek jönnek össze egy olyan cél érdekében, ami arra irányul, hogy további lehetőségeket dolgozzanak ki a zenészeknek. A Taylor valóban ilyen értékek mentén működik.”

A két cég kapcsolata most újabb szintre lépett. A Taylor döntése, hogy a D'Addario XS húrjaival látja el gitárjait, egyértelműen az XS sorozat szuper teljesítményének köszönhető. A 2021-ben bemutatott XS húr sorozat a D’Addario húr kínálatának leginnovatívabb fejlesztése a mai napig. (A Taylor a nejlon húros gitárjain is D’Addario húrokat – Pro-Arté Carbon – használ.)

 

ds plp hero xs 750x

 

Minden egyes XS húrkészletben a tekert húrok ultra vékony filmréteg bevonattal rendelkeznek, míg az acélhúrok egyedi polimer kezelést kaptak, ami megvédi a húrt a szennyeződésektől, korróziótól, ezáltal megnövelve annak élettartamát, friss csengését. A húr alapvetően egy hatszögletű (hexagon) acélmag keresztmetszetre tekert foszforbronz anyagból áll, majd erre kerül az emberi hajszálhoz képest tized akkora keresztmetszetű vékony védőbevonat. A húrok tövében alkalmazott Fusion Twist tekercselési technológia gondoskodik a tartósabb hangolási stabilitásról, illetve a szakadással szembeni jobb ellenállásról.

 

 

Az XS sorozat a legtöbb népszerű akusztikus gitárhúr méretben elérhető Phosphor Bronze és 80/20 Bronze kivitelben. Ha többet szeretnél megtudni a Taylor x D’Addario történetről látogass el a https://www.daddario.com/xs-strings-taylor-guitars oldalra!

A D’Addario XS Phosphor Bronze akusztikus gitárhúrokról írt tesztünket ITT olvashatod.