zenesz_logo.png
„Lépjünk egyet hátra, nézzünk rá kívülről az egészre, és merjünk változtatni, ha kell!” – Gabonyi Eszter.

Az év elején Gabonyi Eszter és zenekara 12 dalt tartalmazó bemutatkozó albummal jelentkezett Hullámvasút címmel. Bemutatjuk a címadó dalhoz készült magyar- és angolnyelvű két videóklipet (rendező: Németh "Kobe" Dániel / imagiCore).

„A Hullámvasút című dal számomra egyrészt egy kép a szürke és rohanó hétköznapok taposómalmáról, amiben annyian élünk, másrészt egyfajta segélykiáltás és vágy arra, hogy kiszakadjunk ebből. A klip meghatározó megjelenítési formája, a kivetítő (kvázi mozivászon) is utal erre azáltal, hogy egyszerre vagyok része és külső szemlélője a saját életemnek és a körülöttem lévő világnak, amelyben sokszor csak magányos kis pixelnek érezhetjük magunkat, és ebből leginkább a mély emberi kapcsolatok tudnak minket kibillenteni.

A dalt eredetileg angolul írtam, eleinte könnyebben jött úgy a szöveg, de szerettük volna, hogy a mondanivalója magyarul is teret kapjon. Saját magam fordítása aztán izgalmas és tanulságos munkafolyamat volt, végül ez a magyar-angol dalpár nem csak az albumon kapott helyet, de most egy dupla klip is készült hozzá, mindkét nyelven.”

A magyar változat:

 

Az angol verzió:

 

Facebook: https://www.facebook.com/gepband