zenesz_logo.pngGabonyi Eszter és zenekara 12 dalt tartalmazó bemutatkozó albummal jelentkezett.

Az albumról egy korábbi single – Nem kell, hogy fájjon – már jó ideje a Jazzy Rádió játszási listáján szerepel, de a közelmúltban állt össze egy nagylemeznyi anyag, Gabonyi Eszter énekes-dalszerző számaiból, amit persze fel is kellett játszani, keverni, maszterelni.

A különleges hangulatú dalok és Eszter izgalmas hangszíne mellett a lemez további érdekessége, hogy némely dal csak magyarul, némely csak angolul, néhány pedig mindkét nyelven szerepel az albumon. Az album producere Harmath Szabolcs volt és bár Eszter „civilben” angoltanár, elmondása szerint saját dalszövegeinek angol műfordítása nem volt könnyű feladat, és sokat jelentett számára az Artisjus-díjas Major Eszter szövegíró segítsége.

 

392755321 eszt 500x

 

A lemezen megszólaló dalok mind személyes ihletettségűek és minthogy minden szöveget Gabonyi Eszter jegyez, azok alapvetően a saját megéléseiből, élményeiből és érzelmi életéből születtek, így érthető módon a Hullámvasút egy meglehetősen szövegcentrikus album lett.

„A Hullámvasút című szám az egyik legrégebben íródott dalunk, és mikor az album címadásán gondolkodtunk, úgy tűnt, hogy ez nagyban kifejezi egyrészt az én lelkiállapotaimat, de talán minden művészét, sőt, talán minden emberét is, másrészt a körülöttünk lévő világ hihetetlenül gyors változásait is. Először egyébként ez a dal is angolul készült el” – mesélte az énekes. A dalok zenéjét a gitáros, Pongrácz Attila írta, és az ének mellett a lemezen Gabonyi Eszter hegedűjátékát is hallhatjuk.

„Jelenleg Szentendrén élek a kisfiammal. Én is itt nőttem fel, és közel 20 év után költöztem vissza ide. Az albumkészítés egy magánéleti szempontból is nehéz szakaszban zajlott a válásom miatt. Mikor belevágtunk, nem gondoltam volna, hogy lelkileg ez egy ennyire megterhelő időszakkal fog egybeesni, ráadásul a vésztartalékomat költöttem el az álmomra, de a zenélés és zenekészítés öröme segített is tulajdonképpen áthelyezni a fókuszt, és célt is adott, hogy egyben maradjak” – avatott be bennünket a lemez elkészülésének körülményeibe Eszter.

 

 

„Az album talán egyik legszebb dala – ami sokak kedvence is – a Kavarog a szél című ballada, ami egy rapszodikus párkapcsolat érzelmi lenyomata, de nyilván kicsit mindenkinek másról szól, van benne egyfajta elengedés és gyász is, ehhez készült el az első videóklipünk is, amit Németh Dániel „Kobe” rendezett, és ami a YouTube-csatornánkon megtekinthető, de bátran javasoljuk kiindulópontnak a gabonyieszter.hu honlapot, ahonnan minden audió- videó- és social média felületünk 1-1 kattintással elérhető.”

 GEP Hullamvasut CD 700x

 

„Máris aktívan írjuk az új dalokat a következő albumra, aminek hírére Harmath Szabolcs zenei producerünk hosszabb külföldi tartózkodását kezdte el tervezni, annyira kizsigereltük szegényt már így az elsővel is, ez persze csak vicc. Ezzel párhuzamosan egy második klipet is készítünk majd. Legközvetlenebb célunk egy lemezbemutató koncert tető alá hozása, aztán szeretnénk minél több helyen bemutatkozni, élőben és online is megtalálni a közönségünket, valamint aktív szereplőivé válni a hazai zenei életnek.”

 

 

Végezetül álljon itt a Hullámvasút c. albumon játszó zenészek névsora:

Gabonyi Eszter - ének, hegedű
Schwertner Nitti - billentyűs hangszerek, vokál
Pongrácz Attila - gitár
Dévényi Zoltán - szólógitár
Eged Márton - basszusgitár
Csibra Márton - dob
Dely Domonkos - percussion

Facebook: https://www.facebook.com/gepband