zenesz_logo.png
Tovább folytatja 22 éves, sikeres együttműködését a Genesis gitárosa és a hazai jazz/world/progresszív rock fúziós műfaj első számú hazai képviselője.

Az eMReTon és Arany Zsiráf (Fonogram) díjas Djabe eddig 44 országban lépett fel 3 kontinensen, számos alkalommal éppen a világ egyik legismertebb gitárosával. Eddig tizenegy albumot jelentettek meg közös név alatt, melyből nyolc az angliai Cherry Red Records gondozásában látott napvilágot világszerte.

A tizenkettedik pedig idén júniusban került a boltok polcaira. A Djabe & Steve Hackett – Back To Győr 2LP/DVD kiadvány anyagát a győri Richter Teremben vették fel, ahová az idén is meghívást kapott a formáció.

 

448911491 djabe lemez 1000x


A 2024-es nyári turné különlegessége, hogy nem csak Steve Hackett képviseli az angol muzsikusokat, hanem a saját zenekarából Rob Townsed szaxofonos is csatlakozik a zenekarhoz, melynek a magyarországi helyszínek mellett szlovákiai állomása is lesz. Augusztus 10-én Trencsénteplicben lép fel az együttes. Hackett és Townsend ezúttal is a Djabe világszínvonalú muzsikusaival játszik együtt. Barabás Tamás basszusgitározik, Kaszás Péter énekel és dobol, Bubenyák Zoltán játszik billentyűs hangszereken és Égerházi Attila gitározik.

 

 

A Djabe & Steve Hackett formáció évről évre egyre összeszokottabb és erősebb produkcióval nyűgözi le a jazz és a progresszív rock rajongókat. A 2024-es turné anyagát Genesis és Steve Hackett klasszikusok, valamint Djabe kompozíciókból állították össze. Idén is elhangzik az egyik legkedveltebb Genesis dal, a Carpet Crawlers. Mint minden évben, most is lesznek újdonságok és meglepetések. Az egész koncertet meghallgatva azt érezzük, hogy egyre inkább összeállnak a részek egésszé, szétválaszthatatlan egységet képeznek a zenészek.

 

Djabe Hackett Summer Tour 2024 SAJTO box 1200x

Augusztus 8. – Budapest, MOMKult
Augusztus 9. – Győr, Richter Terem
Augusztus 11. – Debreceni Bor- és Jazznapok

További információ:
https://www.facebook.com/djabeworld
https://djabe.hu/


 

Ezek is érdekelhetnek