zenesz_logo.pngA tavaly novemberben debütált Szomorú vasárnap feldolgozás után itt a folytatás átértelmezett Coltrane-dalokkal.

Pogár László (Hangmás, Black Bartók) és Sívó Dániel (Panic Radio, Revue, Polldarier) 20 éve aktív résztvevői a budapesti underground szcénáknak. A jazz zene iránti rajongásuk összehozta őket egy közös projektre.

„A körülbelül fél éve debütáló Szomorú vasárnap után Danival belevágtunk általunk kedvelt jazz-sztenderdek újraértelmezésébe. John Coltrane zenéje mindkettőnk számára nagyon inspiráló, nekem az Eqiunox dal, Daninak az A Love Supreme album az egyik kedvence az életműből, ezért adta magát, hogy ehhez a két számhoz nyúljunk hozzá” – meséli Pogár László.

 

 

„Mindkettőnél koncepció volt, hogy az izgága és sötétebb tónusú elektronika mellett egy tisztább jazzgitár-hangzás maradjon. Illetve a kettőnk által összerakott zenéknél fontos vezérelv, hogy legyen egy erős filmzene-hangulata a daloknak. A mai vibráló, sokezer vágásokkal készülő videók ellenében az Equinoxhoz egy olyat klipet készítettünk, amely nyugalmat áraszt és lehetőséget ad egy négyperces elmerülésre. A borító és a klip ezúttal is a Studio VAN (azon belül is Hujber Áron és Benkő Bálint) érdeme, akik már számtalan Hangmás- és Black Bartók-borítót készítettek.”

A két dalt analóg formában is lehet élvezni, mert megjelent 7" vinyl formátumban, ami nagyon limitált példányszámban kapható a Musiclandben és a Wave-ben április 20-tól,  a Record Store Day napjától.

 

pogar sivo equinox digi 0 550x

 

Equinox: https://open.spotify.com/album/2izbRLewFOMnMRqwfxcZeW

Resolution (A Love Supreme, Pt.II.): https://open.spotify.com/album/6YXhG73pAKVLtLO2bF5uSR