zenesz_logo.pngHájer Gergő, az Omega Diatribe és Vented zenekarok gitárosa ismét hozott nekünk egy pop slágert, metalba átültetve.

A gitáros ezúttal a Lady Gaga Paparazzi c. dalát formálta át a metal stílusjegyeinek megfelelően. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy az eredeti stúdiósávok egy bizonyos részét megtartva, a gitárokat, basszust, dobokat és a háttérvokálokat újra feljátszva, felénekelve készítette el Gergő a dal metal változatát, amiről egy videót is készített.

 

 

A feldolgozás elkészítéséről Gergő így mesélt bővebben:

„Kb. 2 évvel ezelőtt csináltam egy átdolgozást Dua Lipa – Don't Start Now c. dalához, ami meglepő módon rendkívül szórakoztatott és egyben sok tapasztalatot is szereztem annak kapcsán, hogy hogyan lehet professzionálisan újragondolni egy adott dal komplett zenekari alapját az adott hangnemben és BPM-en. Ezúttal Lady Gaga méltán híres Paparazzi c. dalának ugrottam neki, amit gondolom senkinek sem kell bemutatni. A munkametódus gyakorlatilag ugyan az volt, mint korábban. Megszereztem az eredeti stem-eket a dalhoz (értsd: az eredeti stúdiósávok összegyűjtve hangszercsoportonként) és nemes egyszerűséggel kiszedtem a session-ből azokat, amiket újra szerettem volna játszani. Ebben az esetben a gitárokat, a basszusgitárt, a dobokat, valamint a háttérvokálok egy részét. Így megmaradt az ének, néhány háttérvokál és a szintetizátor sávok. Ezek hangneméből kiindulva teljesen újragondoltam a hangszeres szekciót, hogy jobban megfeleljen a metal műfaj követelményeinek.

https://omegadiatribe.com
https://ventedmusic.com