zenesz_logo.png



Hájer Gergő, az Omega Diatribe gitárosa gondolt egyet, és elkészítette Dua Lipa – Don't Start Now című dalának metal verzióját.

Mindezt úgy kell elképzelni, hogy az eredeti éneket egy bónusz acapella verzióból megtartva, a gitárokat, basszust, dobokat újra feljátszva készítette el Gergő a dal metal változatát, amiről egy videót is készített.

 

 

Amikor arról érdeklődtünk, honnan jött az ötlet és pontosabban hogyan készült a metal változat, Gergő így válaszolt: „Valamikor 2019-ben találkozhattam először a szóban forgó dallal és teljesen magával ragadott, ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor szánom rá magam arra, hogy átgondoljam egy kicsit a dalt a saját ízvilágomra. Az acapella (csak éneksáv) verziót egy bónusz kiadásról szereztem be, amit többnyire diszkókban használnak, különböző dalok átkeveréséhez, illetve színesítéséhez Dua Lipa hangjával.

A felvételekhez a szeretett ESP Viper gitáromat használtam, Lundgren M6 hídi és Seymour Duncan SH-6 nyaki hangszedőkkel, valamint az LTD B-404 basszusgitáromat, amiben EMG 35 DC-P4 hangszedők vannak. Az erősítő szimulációhoz pedig a neves dán producer, Tue Madsen Kemper profil csomagját használtam, ami hűen szolgálta azt, hogy a modern high-gain megszólalás jöjjön létre. (Erről a csomagról bemutató videót már készítettem korábban: https://youtu.be/xLkljeus3T0)

A dobokat szintén a nulláról programoztam be a GGD szoftver segítségével, amit további saját dobhang mintáimmal dúsítottam. A pre-chorus részhez pedig bátorkodtam aláénekelni egy szólamot az énekesnő hangja alá!”

Hajer VENTED studio promo 800x


Szó se róla, az eredeti dali keményen üt, de persze nem úgy, ahogyan a metal verzió, ami egy rendkívül izgalmas kísérlet, és úgy tűnik a videó elnyerte a metalosok tetszését…

Hájer Gergő Facebook: https://www.facebook.com/gergo.hajer
Hájer Gergő YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UChz9ge3uQ8uZxfFEGWiN0TQ