zenesz_logo.png



A négyszeres Grammy-díjas zenekar visszatér 2024. január 19-én vadonatúj Saviors című lemezével.

A Green Day minden idők egyik legkelendőbb punkzenekara a világon, több mint 75 millió eladott lemezzel és 10 milliárd streammel. A négyszeres Grammy-díjas együttes visszatér 2024. január 19-én vadonatúj Saviors című lemezével.

A banda fényes múltja mellett nem lehet elmenni szó nélkül – többek között a már klasszikusnak számító Dookie albumuk a 30., a nagysikerű American Idiot pedig a 20. évfordulóját ünnepli 2024-ben. Ennek ellenére a Green Day továbbra is tükröt tart és a jelenben zajló eseményekre, jelenségekre (TikTok, adók stb.) és ezekre is reflektál dalaiban

A Saviors 15 hamisítatlan Green Day-számot tartalmaz: a The American Dream Is Killing Me című dallal indul, mely egy tüzes segélykiáltás a mostani – nem csak Amerikában zajló – zavaros időkre reagálva. Ezt követi például a boldogan ironikus Look Ma, No Brains! és az érzelmes Father to a Son című felvételek. Összeségében elmondható, hogy egy mélyen átérezhető dalciklus született, amely zenei aláfestést biztosít lángoló világunkhoz.

Az albumot Londonban és Los Angelesben vették fel 2020 és 2023 folyamán, a trió régi barátjának és munkatársának, a Grammy-díjas Rob Cavallo producernek közreműködésével.

 

 

A Green Day 2024. május 30-tól kezdődően európai és észak-amerikai stadion turnéra indul, melynek különböző állomásain a Smashing Pumpkins, a Rancid, a Linda Lindas, a Nothing but Thieves, a The Hives, a The Interrupters, a Donots és a Maid of Ace társaságában koncertezik.

https://greenday.com/