zenesz_logo.pngA 2022 óta aktív fővárosi The JUICE zenekar nemrég tette közzé Keep It Flowin’ című bemutatkozó lemezét.

A banda bevallása szerint elképzelték, hogy mit tenne Lenny Kravitz és Prince egy lakatlan szigeten, majd a képzeletből album lett, a rajta szereplő dalok megszületéséről pedig a zenekar énekes-gitárosa, Török Viktor mesélt néhány hete a Lángolón.

 

juice5 750x

 

A csapat zenéjében a rock harsány életereje keveredik a funk lüktetően érzéki játékosságával és semmilyen divat, elvárás, kényszer nem állhat az alkotás útjába – ez a zenekar ars poeticája. Amikor dalt írnak, a divatos harmóniák és a rádióbarát dal megkomponálása helyett a flow megélése az egyetlen mérce. A kiindulási pont mindig az örömzene, és ebből nem akarnak engedni. „Ez a határozott saját út persze nem zárja ki a buli-faktort a szélesebb közönség számára, sőt, a zenei koktél fogyasztása könnyen torkollik jóleső fejrázásba és csípőringatásba.”

„A dalírás folyamatában mindenki részt vesz, és mindenki szabad kezet kap” – avat be a kulisszatitkokba a zenekar. „Minden szerzeménynek külön evolúciója van. Egy egyszerű dallamból is növesztettek ütős rock dalt, betonkemény basszusokkal és karcos gitárokkal. Máskor a komplett hangszerelést a dobos vitte a próbára, hogy eldünnyögje a társainak, amiből az életet ünneplő funk óda született.”

 

 

A zenészek szakmában töltött két évtizedes múltja hallatszik az albumon, hiszen változatos, sokszínű anyagot tettek le az asztalra. Bátran nyúlnak a torzított gitárhoz, tapossák a wah-pedált, de poliritmikai megoldásokat is alkalmaznak, ha épp úgy tartja kedvük. Egységes a hangkép és úgy alkotnak páratlan hangzást, hogy nem akarnak forradalmian újak lenni. A szövegek angol nyelvűek, a remek hangú énekes-gitáros, Török Viktor jegyzi őket. Jellemzően több értelme is van egy-egy dalszövegnek, de a mélyebb megértésért bizony aggyal is kell fülelni. Az album borító Sába Csilla munkája, aki az album dalai által inspirálódott a borító festése közben.

A The Juice élőben legközelebb 2024. január 5-én a Szimpla Kertben játszik 20 órától.

 

A lemez többek között itt található:

YouTube
Spotify