zenesz_logo.pngAz Ortega Guitars Magyarország szeretettel köszönti Lee Olivért, hivatalos előadói között!

Lee Olivér Artisjus-díjas előadó, dalszerző, zenei producer ismert alakja a magyar könnyűzenei életnek, leginkább az ék, a Trillion zenekarokban és szólóestjein találkozhatunk vele.

Olivér 2010-ben végzett az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióban. Ugyanebben az évben megnyerte a SONY és a HANOSZ országos gitárversenyét. Eddigi zenei pályafutása során a hazai és a nemzetközi könnyűzenei élet legismertebb szereplőivel játszott. A teljesség igénye nélkül: Jon Lord (Deep Purple), Stewart Copeland (The Police), Ken Hensley (Uriah Heep), Fernando Saunders (Lou Reed, Jeff Beck), Jamie Winchester, Anna and the Barbies, Intim Torna Illegál, Bikini, Szeder, vagy akár a Dalfutár műsora. Zenei producerként olyan országosan ismert előadókkal dolgozik, mint pl. az Aurevoir.

Az alábbi videóban Olivér egy vadonatúj, AMERICANA szériás RRG40CE-DBK-L rezonátoros gitáron játszik.

 

 

Az Ortega idei újdonságainak egyik legérdekesebb sorozata az Ortega Americana Series, ami az amerikai folk és blues-zenében használatos hangszereket vonultat fel, így például bendzsókat, különböző testformájú mandolinokat, valamint rezonátoros gitárokat. Ezeknek a gitároknak a történetéről, felépítéséről, az Americana sorozatról és konkrétan Olivér hangszeréről ITT olvashatsz bővebben.

https://www.facebook.com/oliverlee1988
https://www.facebook.com/ortegamagyarorszag
https://www.facebook.com/hashtag/iplayortega

Fotó: Sabo Art Studio