zenesz_logo.pngA Bolyki Tamás Quartet a Magyar Jazz Szövetség 2019-es Jazz Combo versenyének győztese, Bolyki Tamás pedig a legjobb zeneszerző díját nyerte el.

A fiatal jazzgitáros 2023. február 1-én megjelenő, GPS című lemeze a mai fiatalok útkereséséről szól. Arról, hogyan tudnak tájékozódni ebben a folyamatosan változó, fejlődő világban. Arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket sem az internet, sem az elektromos autó nem tud könnyebbé tenni – sőt, nehezíti számukra.

GPS lemezborító 550x

 

A szerző dalain keresztül átérezhetjük, milyen nehéz ennek a generációnak értelmes célokat, értékeket választani, melyekhez minden körülmények között érdemes ragaszkodni. Miközben rálátunk a fiatalok tanácstalanságára, dühükre és kétségbeesésükre, minden dalban megjelenik a fiatalság energiája, lendülete, alkotói vágya és optimista jövőképe is.

A GPS című album személyes értékek és élmények gyűjteménye, melyekről a szerző az egyes dalokhoz írt őszinte üzenetében is beszél hallgatóinak. A lemez borítóját mesterséges intelligencia készítette, a megadott „hívószavak” alapján.

 

Bolyki Tamás Quartet

- Bolyki Tamás (gitár)
- Fábry Adonisz (dob)
- Gyárfás Péter (zongora)
- Siklai István (basszusgitár)

Közreműködik:

- Bolyki Sára (ének)
- Csapó Krisztián (pozan)
- Parragi Rebeka (ének)
- Sebestyén Patrik (trombita)
- Stencli Tamás (szaxofon)

https://www.facebook.com/bolykitamasmusic