zenesz_logo.pngJared James Nicholsról már többször írtunk, vagy klipjei vagy P90 pickuppal szerelt Epiphone Les Paul Custom gitárja kapcsán, most egy új albumról számolhatunk be.

Az énekes-zeneszerző-gitáros és Gibson márkanagykövet Jared James Nichols – aki egyébként nemrégiben első helyezést ért el a Guitar World magazin „Ifjú titánok, akik újra menővé teszik a Gibson Les Paul-t” elnevezésű listáján – a napokban új stúdióalbumot jelentetett meg a Black Hill Records gondozásában. Az ugyancsak Jared James Nichols című lemez, melynek producere és hangmérnöke a más ismert rockerekkel (Zach Bryan, Slash, Rival Sons) is dolgozó Eddie Spear, immáron a harmadik teljes hosszúságú albuma az ifjú nashville-i gitárosnak. A címválasztás pedig valószínűleg nem véletlen, ugyanis az új nagylemez igazán hű megtestesítője Jared James Nichols autentikus, rock és blues inspirálta hangzásvilágának, melyet a Hard Wired és Down The Drain című, elmúlt évben megjelent kislemezein is hallhattunk.

unnamed53 42 550x

 

„Ami igazán izgalmassá teszi számomra a zenét, az az élő fellépés. Azért élek, hogy megéljem a pillanatot a színpadon miközben zenélek, és kapcsolatot teremtek a hallgatóval” – árulta el Nichols. „Amikor eljött az ideje, hogy elkészítsem az új albumomat, ez volt a legfontosabb cél a számomra. Én akartam lenni maga zene, hogy elrepítsem a hallgatókat egy szónikus utazásra, és hogy végső soron egy stúdióalbum keretében is megmutassam a tudásomat. Már alig várom, hogy turnézni kezdjek ezzel a nagylemezzel, mivel amit a felvételen hallasz, azt kapod élőben is. Ezek a számok azért születtek, hogy élőben játsszák őket, méghozzá jó hangosan!”

 

 

Az album felvételére a nashville-i Blackbird és Sienna Studios falain belül került sor, a végeredmény pedig egy olyan hanganyag, mely minden eddiginél jobban átadja Nichols ádáz és lendületes élő koncertjeinek érzetét. Mindez pedig egybeesett Jared James Nichols életének egy meghatározó időszakával, hiszen kis híján fel kellett hagynia a zenéléssel egy néhány hónappal korábban történt kartörés miatt. A műtét után azonban, melynek során egy fémlemez és 16 csavar került a zenész jobb karjába, Nicholsnak kellő kitartással és szorgalommal sikerült felépülnie, és újra gitárt vennie a kezébe.

Új nagylemezének előfutáraként hamarosan az elsöprő erejű és hipnotikus Hard Wired című single-jével tért vissza 2022 tavaszán, mely Tyler Bryant és Graham Whitford rockgitárosokkal közös jammelésük gyümölcseként született, az azt követő, tavaly ősszel kiadott Down The Drain kislemezt pedig számos zenei magazin méltatta, úgymint a Guitar World, a Classic Rock Magazine, valamint a Loudwire, ez utóbbi ráadásul szerepeltette is a nótát a magazin „2022 Legjobb Rockdalai” című listáján.

 

 

Jared James Nichols mindeközben már el is indult turnézni új nagylemezével – január folyamán több USA-beli színpadon láthatja élőben a közönség, míg február során Európába is ellátogat, méghozzá a következő megállókkal:

Február 9. – Rotterdam, Hollandia
Február 11. – Utrecht, Hollandia
Február 12. – Savigny-le-Temple, Franciaország
Február 15. – Barcelona, Spanyolország
Február 16. – Madrid, Spanyolország
Február 22. – London, Anglia

Az új album dalai már elérhetőek és hallgathatók a népszerű streaming platformokon:
https://jjn.ffm.to/jaredjamesnichols
https://www.jaredjamesnichols.com/