zenesz_logo.pngNemzetközi felhozatallal ünneplik a Queen megalakulásának ötvenedik és az Innuendo album megjelenésének harmincadik évfordulóját.

Az ebből az alkalomból megjelenő, nemzetközi terjesztésű Queen válogatáslemez első kislemezének a magyar Antares zenekar Hitman feldolgozását választották. Ennek apropóján Dér Dávidot, a zenekar billentyűsét kérdeztük.

Mikor vettétek fel a dalt?

2022 augusztusa tájékán dolgoztuk át a dalt a srácokkal, illetve a felvétel is akkor történt meg. Ősz elején már fel is vettük a végleges verziót.

Korábban is vonzott a Queen munkássága?

Emlékszem mikor még 5 éves lehettem apukám mutatta a zenekart. Ő szintén zenész volt, így nagyon jó zenéken volt szerencsém nevelkedni. A Queen is természetesen sokszor terítéken volt, a Don't Stop Me Now dallal ismertem meg.

Van elképzelésed arról, hogy az Antaresre milyen hatással lesz ez a bemutatkozás?

Én titkon vágyom rá, hogy a Queen esetlegesen felfigyeljen ránk. Azzal úgy azért kipipálnám az egész bakancslistát…

 

 

A zenekar a dal egy részét otthon vette fel, a többi felvételhez és az utómunkához a második, InSanitycímű album óta a csapattal dolgozó Nóniusz Gábort vetették be, és az egész folyamatot képekben dokumentáló Andrási Ingrid készített videót a dalhoz. A srácok eredeti elképzelését is felülmúlta a kiadó döntése, hogy az első dal az albumról az Antares által feldolgozott Hitman lett. A felvételkészítésen túl a nemzetközi együttműködésekért is a Noniusz Productions csapata felelt, Kovács Gábor „Kojak” vezetésével.

Antares 750x

 

A teljes album 2023-ban várható, a német-ausztrál kiadó és a német Queen Fan Club együttműködésében. A lemezeladások bevételének 10%-ával Freddie Mercury Phoenix Trust szervezetet támogatják, mely az AIDS betegség terjedése ellen harcol.

http://www.queentribute.de/
https://www.facebook.com/antaresbandhun
https://www.facebook.com/queen.innuendo.tribute