zenesz_logo.pngA budapesti Nublao zenekar Ripple c. lemeze a mai naptól érhető el a streaming oldalakon.

A testvérpár-kvartett – Pongor András és Pongor Márton ill., Kormos Balázs és Kormos-Mayer Bálint – 2018 óta működik jelenlegi felállásában, és a közös alkotásaik első fejezetére Ripple című albumukkal tesznek pontot.

Zenéjük kezdetekben a gitár köré épült, mivel a zenekar tagok komoly- és könnyűzenei munkássága során ez a hangszer dominált. Időközben további hangszerekkel (billentyűs, ütős hangszerek) és elektronikus elemekkel bővítették zeneírási folyamatukat.

A Ripple című album egy instrumentális kavalkád mindabból, amit a Nublao zenekar eddigi alkotása során közösen megélt. Az eredtileg gitártrióban megírt számokba a később csatlakozó Pongor Márton hozott elektronikus lüktetést, míg ez a folyamat megfordult, és azóta a stúdiót zenei játszótérré alakítva, a hangszerek egymás közti cserélgetésével hozzák létre újabb szerzeményeiket.

A Nublao zenekar 2018 óta számos önálló koncertet adott, műsoruknak helyszínéül legjobban szolgáló terekben, úgymint galériában, köztéren vagy kávézókban, de ugyanúgy megfordultak klasszikus budapesti klubok színpadain, és nyári fesztiválon is.

 

 

A jövőben Ripple című albumukat – és további kiadatlan dalaikat – előadják kisebb-nagyobb színpadokon, fesztiválokon, galériákban, ahol csak lehetőségük nyílik zenéjükkel betölteni a teret. Eközben pedig folyamatosan alkotnak tovább zenei műhelyükben, és csiszolják a legújabb Nublao számokat.

A Ripple c. album lemezbemutatójára december 22-én a Három Hollóban kerül sor.

https://www.youtube.com/@nublaomusic
https://www.instagram.com/nublaomusic
https://open.spotify.com/artist/7yDJK2AIy1m5AkwUS69XIi
https://www.facebook.com/nublaomusic