zenesz_logo.pngCseh Péter Juinor Prima Díjas jazzgitáros, zeneszerző 2022 őszén rögzítette triójával (Gyányi Marcell - nagybőgő, Richter Ambrus - dob) az első nagylemezét Plains to See címmel.

Pétert főleg olyan jazz formációkból ismerheti a közönség, mint a Nagy Emma Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet, de saját triót és quintetet is vezet, melyből az utóbbival jelentetett meg kislemezt 2020-ban (Cseh Péter Quintet - In Between). Gyányi Marcell és Richter Ambrus is nagyon aktív tagjai a hazai jazz és könnyűzenei életnek.

A trió debütáló nagylemezének anyaga – melyet Péter saját szerzeményei alkotnak – az elmúlt két és fél év során fokozatosan állt össze, így vannak a dalok között már sokat játszott, de ugyanúgy friss darabok is. A sokféle hatásból táplálkozó (mainstream jazz, rock, kortárs klasszikus, world music és egyebek) zenék egységét a trió zenekari hangzása adja meg.

Az albumon vendégművészek is közreműködtek, a Sea of Tranquility, illetve a Current / Old című darabokban Ávéd János szaxofonon játszott, az utóbbiban pedig egy három fős vonós szekció is csatlakozott hozzájuk. A felvétel hangmérnöke Fenyvesi Márton volt, aki értő fülekkel és profi munkájával elősegítette, hogy a lemez hangzása a lehető legjobb legyen.

A hangfelvétel mellett és alatt a lemez négy dalához Vargha Máté és Kiss Marcell jóvoltából live session videók is készültek.

 

 

A Plains to See teljeskörű digitális megjelenését 2023. január 5-re időzítették, ezt a négy live session videó fogja beharangozni, amelyek egyesével, hetente fognak megjelenni a lemez január 5-i debütálása előtt. A lemezbemutató koncertre az Opus Jazz Clubban kerül sor 2023. február 9-én, ahol a Cseh Péter Trio Ávéd Jánossal kiegészülve mutatja be a lemez anyagát.

Juhász Gábor ajánlója a lemezhez:

Facebook: facebook.com/csehpetermusic