zenesz_logo.png



A Felleng az idei évben már közreadott három dalát két újabb trekkel kiegészítve hozta ki új minialbumát.

A Felleng zenekar 2020 tavaszán alakult, és modern, dallamos pop-punkként határozzák meg zenéjüket. A bemutatkozó albumuk 2021 tavaszán jelent meg, Viszi a szél címmel.

„Célunk, hogy ha egy problémát vázolunk fel egy dalban, annak megoldását is megkeressük, vagy legalább elinduljunk afelé. Zenénk táplálkozik a fentebb említett stílusokból, de bátran nyúlunk az alternatív és egyéb zenei irányzatok felé is. Koncerteztünk már a budapesti BelFeszten, illetve az Alvin és a Mókusok előzenekaraként is. Idén pár buli még tervben van, illetve íródnak az új dalaink is, így hamarosan ismét stúdióba vonulunk” – mesélték magukról.

epbor 550x

 

Majd így folytatták: „A Hajnal c. EP a bezártságot, annak elfogadását, nehézségeit és elengedését dolgozza fel. Három dal már napvilágot látott az ötből, melyek leginkább a problémák megoldását keresik, míg a most debütáló két dal, a Láng, illetve a Kapcsold ki már inkább az ezekből való kiszabadulással foglalkozik. Zeneileg kissé más irányúra és kísérletezősebbre sikerült, mint első anyagunk, de a témájából adódóan így találtuk a legmegfelelőbbnek, hogy bemutassuk ezeket az érzéseket”.       

Négy klip készült eddig az EP-hez és egy visualiser érkezik még. A Harmóniával mutatkozott be új gitárosuk, Graczár Dávid, mindenképpen meg akarták őt mutatni a világnak egy image klip keretein belül. A jól sikerült klip Bikali Sanyi remek operatőri munkájának és Mirtse Kori varázslatos vágásának, színkezelésének és effektezésének köszönhető. Az összeköltözés történéseit bemutató Mesével új vizekre eveztek, hiszen a cím miatt egy igazi mesebeli hangulatot szerettek volna teremteni, aminek megvalósításáért a Mazsó Animation csapatának lehetnek hálásak.

A Város ismét Bikali Sanyinak és Mirtse Korinak, illetve a klipben szereplő barátaiknak köszönhetően egy nagyon kellemes és abszurd városi kiruccanást örökített meg, Karai Anna főszereplésével. A most, az EP-vel megjelenő szerelmes Láng szöveges videó pedig a Mazsó Animation csapat által alkotott animációs anyag, ami szintén tökéletesre sikeredett és illeszkedik a dal érzésvilágához. A felvételek, mixing, producing Horváth Botond Barnabás érdeme, míg a maszter Stámusz Ferencnek köszönhető.

 

 

Felleng - Hajnal EP
Spotify: https://open.spotify.com/album/54ZiTZiabgxcHFKzYV6ghF
Apple Music: http://tiny.cc/Hajnal_AM
és a többi streaming platformon: https://wmmd.lnk.to/Felleng_Hajnal