zenesz_logo.png



A konceptalbumként funkcionáló Alig használt álmok turkálója ingoványos talajon vezet végig.

A kövér kisfiútól, az elsőéves egyetemistán át, a korporatistáig és a gyermekkori szerelemtől a felnőttkori szakításig. Teljesen különböző szerepek melyek mégis egyszerre vannak jelen bennünk, csak különböző arányokban. A dalok tematikájához hasonlóan a zenei stílusok is széles skálán mozognak. A zenekar eddig megszokott funk-rock stílusa mellett megjelennek álmodozó jazzes akkordkörök, páratlan ritmusok, keleti skálák, punk zúzás és könnyed pop elemek is. 

 

 

2017 őszén egy jamsession keretein belül alakult a zenekar Kolozsváron. A 2018 decemberi debütáló koncertet követően 2019 szeptemberében jelent meg első (szerzői kiadású) kislemezük az A Csajod. 2019 nyarán megkapták az udvarhelyi szervezésű Siculus Fesztivál legjobb dalszövegért járó díját, majd egy évvel később a Nagydíját is. 2020-ban Az első tartalék című daluk lett a Legszebb Erdélyi Magyar Dal, ami 2021-ben az Egy Vicc!? című második kislemezükön jelent meg. 2021-ben a csapat bekerült az Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe. 2022-ben az Ide tartozom című dalukkal bejutottak az Erdély dala dalverseny elő adásába, illetve rögzítették az Alig használt álmok túrkálója című első nagylemezünket.

A zenekar rendszeres vendége az erdélyi magyar fesztiválok színterének, illetve a Hangfoglaló Induló előadók programjának köszönhetően számos Magyarországi fesztiválon is megmutatta magát.

 

YouTube link: A Csajod - Alig használt álmok turkálója (Full Album) - YouTube 
Facebook: https://www.facebook.com/aCsajod

Lemezbemutató őszi turné állomásai

  • Október 27. Dürer kert, Budapest
  • Október 28. Nagyerdei Víztorony, Debrecen
  • Október 29. Moszkva Café, Nagyvárad
  • November 17. Flying Circus, Kolozsvár
  • November 19. G Café, Marosvásárhely
  • November 26. Grand Café, Szeged