zenesz_logo.pngIdén ünnepli az Omega Diatribe a tizedik aktív évét, amit egy My Sphere címet viselő exkluzív digitális EP-vel koronáznak meg.

A kiadvány társproducere és mixing/mastering embere ismét a dán Tue Madsen volt, akinek munkájával anno sikerült bezsebelniük a 2018-as HangSúly Zenei Díjazáson Az Év Legjobb Stúdióprodukciója díjat a harmadik, Trinity címet viselő lemezükkel.

A közelgő My Sphere EP-n egy vadi új dal mellett, egy klasszikus tétel újragondolása is helyett kapott a debütáló Iapetus c. nagylemezről, valamint további 2 remix track ékesíti a dalcsokrot, a legutóbbi Metanoia lemezükről, ami Farkas Péter aka. dOTS munkáját dicséri.

OD My Sphere Cover medl B RGB 550x

 

Hájer Gergő (dalszerző gitáros) a My Sphere EP-ről:

„Az új dallal abszolút a Metanoia vonalát vittük tovább a zene letisztultságát tekintve. Ezúttal viszont több elektronika és sample kapott helyett, valamint megjelentek a jungle/drum & bass elemek is az új dalban, amit már nagyon régóta terveztünk. Külön öröm számunkra, hogy ismét Tue Madsen-nel tudtunk dolgozni, hiszen az új dal megszületésekor egyből az ő egyedi, öblös hangzásvilágát álmodtuk meg. Az első lemezes Molecular Torsion c. dalt pedig átgondoltuk mai fejjel és teljes mértékben újravettük, és Tue kezei alatt még ütősebben hangzik, mint valaha! Farkas Péter aka. dOTS barátunk pedig ismét hozta a tőle megszokott agyatekert elektro-remixeket, két Metanoia lemezes dalhoz.”


Szathmáry Ákos (basszusgitáros) az alábbiakat mesélte videóklip kapcsán:

„A videóklipet a MinusFilm szárnyai alatt Maráczi Krisztián rendezésében készítettük el. Illetve volt szerencsém a saját kezemet is bemocskolni a vágási és FX folyamatok során. Az elmúlt évtizedben a social media mindent bekebelezett és ennek hatására sikerült az embereket saját információ buborékukba bezárni. Azt tolják az arcodba, amit az algoritmusok gondolnak, hogy számodra érdekes lehet. Ez egy idő után kezd nyomasztóvá válni és ezt a szűk, bezártság érzetet szerettük volna demonstrálni a videó képi világával.”

Majd Lucsányi Milán (énekes) tette hozzá:

Az énekfelvételek ismét Kiki felügyelete alatt készültek a Stray Heart Records stúdióban. Nagyon szeretünk együtt dolgozni, mivel a kreativitásának köszönhetően még az utolsó pillanatokban is kerülnek be apróbb színesítések a vokálokhoz, amiktől még izgalmasabbá váltak a dalok. Nagyon érdekes volt számomra a Molecular Torsion-t felénekelni, az igazat megvallva még most is izgulok picit a fogadtatásáért, hiszen elég meghatározó darab a zenekar életében. Remélem szeretni fogjátok. A My Sphere pedig egy igazi koncert dal lesz... Alig várom, hogy élőben is előkapjuk!”

 

 

A zenekar jelenleg az őszi 10 Years Of Extreme Groove Metal turnéjára készül, aminek már biztos, hogy lesz budapesti állomása is, mégpedig október 21-én az A38 Hajón, olyan zenekarok társaságában, mint az Insane és a Beneath The Void.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1023336135018769
Jegyvásárlás: https://bit.ly/omegadiatribe_1021
YouTube: https://www.youtube.com/omegadiatribe
Facebook: https://www.facebook.com/omegadiatribe