zenesz_logo.pngAz Ibanez Magyarország és a HangszerPláza bejelentette Lari Basilio (@laribasilio) első magyarországi fellépését, amelyre 2022. szeptember 9-én, az Analog Music Hall-ban kerül sor.

Az eseményen elhangzanak régi és új dalok, lesz kérdezz-felelek és közös fotó készítési lehetőség is Larival. A résztvevők között értékes Ibanez nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy Ibanez AZES40-PRB gitár! A hétvégi Guitar and Bass Show kiállítás előszeleként pedig már ezen a pénteki napon kipróbálható lesz jó pár Ibanez gitár a HangszerPláza jóvoltából, köztük Lari Basilio signature modellje is! A rendezvény limitált férőhelyes, biztosítsd be a helyed és nyerd meg a fődíjat, az Ibanez AZES gitárt!

Jegyek elővételben már kaphatók itt: https://tixa.hu/LariBasilio-20220909-analog

 

LB gitár 750x

 

Lari Basilio

A brazíliai São Paulóból származó Lari hamar a hangszeres művészek új generációjának egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa lett. Egyedi gitárhangja hatékonyan és látszólag könnyedén ötvözi a zene különböző műfajait és elemeit, így saját kompozíciói hihetetlenül frissek és izgalmasak. 2011-ben Lari elkezdett dolgozni egy instrumentális, öt dalból álló EP anyagán, amelyen Felipe Andreoli, a népszerű brazil Angra zenekar basszusgitárosa is szerepelt. Az EP producere az ötszörös Latin Grammy-díjas Lampadinha volt.

Második saját anyaga, a The Sound of My Room CD és DVD 2015 augusztusában jelent meg a Cine Belas Artes-ban São Paulóban. „Az az ötlet, hogy a hangszeres gitárzenét moziba vigyük, kreatív kezdeményezésnek bizonyult” – mondta a Guitar Player Brazil magazin 2015. októberi számában. A 10 dalból álló csomag tartalmaz egy mini dokumentumfilmet és a kulisszák mögötti felvételeket DVD-n.

Lari 2014-ben megnyerte a Samsung E-Festival hangszeres kategóriáját, és 15 000 fős közönség előtt lépett fel Keb' Mo' és Quinn Sullivan mellett a Samsung Best of Blues Fesztiválon Brazíliában. Paul Gilbert és Andy Timmons gitárklinikáján is részt vett vendégelőadóként. 2017-ben fellépett a Malibu Guitar Festival-on. A Steve Vai-jal közös jam-ről  készült online videót egyetlen rajongónak sem szabad kihagynia.

2019-ben Joe Satriani is meghívta, hogy vegyen részt a G4 Experience-en, Lari az első női gitáros, aki csatlakozott az eseményhez.

 

 

Lari következő lemezét – Far More – a Los Angeles-i Capitol Studios-ban vették fel egy all-star zenekarral: Vinnie Colaiuta (dob), Nathan East (basszusgitár) és Greg Phillinganes (billentyűk/zongora). Két nagyon különleges vendég is hallható a lemezen: Joe Satriani (Glimpse of Light) és Siedah Garrett (Man in The Mirror).

Lari Basilio 2020 decemberében csatlakozott a hivatalos Ibanez előadók táborához. Lari egyedi megszólalása a számos különböző stíluselemet ötvöz, mégpedig olyan hatékony és könnyed eleganciával, amitől zenéje mindenki számára üdítően és inspirálóan hat. A gitáros legújabb, negyedik lemeze augusztus 5-én jelenik meg Your Love címmel.

 

https://www.laribasilio.com/music