zenesz_logo.png



A zene benned című Jazzpiknik fesztiválhimnuszt idén a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve.

A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a himnusz dalszövegét Szepesi Mátyás írta, aki nemrégiben kapta meg „Az Év Könnyűzenei Szövegírója” díjat az Artisjus díjátadó gáláján. „A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból – „a zene egy kapaszkodó, egy segítőerő a mai világban”. Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. Egy laza, pozitív életérzést ad át, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fognak táncolni a piknikezők a Nagyszínpad előtti domboldalon. A dalhoz látványos videóklip készült a Balaton-felvidék jellegzetes, varázslatos tájain, ami jól tükrözi a Jazzpiknikre jellemző stíluskavalkádot, merész párosításokat, és kihangsúlyozza az együtt zenélés örömét. A piknik első himnuszát a Fábián Juli & Zoohacker páros jegyezte, Juli szorosan kapcsolódott a Random Triphez, számtalan megismételhetetlen koncertélményt adva a közönségnek. „Fábián Juli a Jazzpiknik fontos szereplője volt, kisugárzása és személye nagyon sokat tett hozzá, hogy a piknik olyan legyen, amilyennek most ismeritek. A dal ilyen formában megemlékezés és tisztelgés is Juli előtt” – emelte ki Valde Orsolya, fesztiváligazgató.

 Dárdai Blanka 2 Fotókredit Ambient Pictures 750x

 Dárdai Blanka

A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel sokszor meglepő összeállításokban, és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba. A 2008/2009 fordulóján budapesti klubokból indult, heti rendszerességgel megtartott klubest mára kinőtte saját kereteit: Budapest legnagyobb koncerthelyszínein, jazzfesztiválokon, a nagy nyári zenei fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorában pedig rendszeresen megtalálhatók nemzetközi sztármuzsikusok.

A sorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee, akik körül minden alkalommal változó összetételű társaság zenél. Ezúttal Dárdai Blanka és Vavra Bence featel a formációval. Dárdai Blanka nevét a 2019-es X-Faktor révén ismerhette meg az ország, majd A Dal c. produkcióban szerepelt Gerendás Danival írt közös számukkal, a Senkié-vel. 2020-tól Brenka néven alkot, számos saját dalt jelentetett meg. Vavra Bence a 2018-as A Dal középdöntőjébe jutott Satellites című számával, amelyre a világhírű DJ, Quentin Mosimann is készített egy remixet. Dolgozott együtt Gál András MEDIX-szel, Temesi Bercivel, a nemzetközileg is elismert Kozma Katával, illetve a WellHello-ból ismert Csöndör László „Diaz"-zal is. Utóbbi kettővel közös szerzeményük a Szótlanság című dal, mely a 2019-es A Dal döntőjébe jutott. Nemrégiben Vavra Bence nyerte meg a Sztárban Sztár nyolcadik évadát.

Gerendás Dániel Fotókredit Ambient Pictures 750x

Gerendás Dani

A zene benned című dal a 10. Paloznaki Jazzpiknik fesztiválhimnusza, melyet augusztus 6-án, szombaton hallhat majd a nagyközönség a Nagy Találkozások Nagyszínpadon. Az est folytatásában a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Négy színpadon több mint 40 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpikniken!

 

 

Alkotók

Dárdai Blanka
Delov Jávor
DJ Q-Cee
Szepesi Mátyás
Vavra Bence
Producer, mixing, mastering: Gerendás Dániel
Klip: Ambient Pictures, Tuza Norbert
Fotók: Ambient Pictures

További információ: https://jazzpiknik.hu