zenesz_logo.pngHárom nap jazz, funk, pop és soul, jubiláló piknik-élmény és emelkedett hangulat a Jazzpikniken.

Augusztus 4-én a legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja a 10. Jazzpikniket. Richard Bona és Alfredo Rodriguez közös mentoruk, Quincy Jones révén ismerték meg egymást. Őket egy vérbeli díva, a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé követi.

 

lisa stansfield web 750x

 

Augusztus 5-én a ’80-as, ’90-es évek legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezik a Jazzpiknik Nagyszínpadára. Több mint három évtizede tartó, elsöprő sikerű karrierjével Lisa Stansfield valódi legenda a pop és soul műfajokban. Világhírű slágerei és díjnyertes albumai – több mint 20 millió eladott példány és 20 világsláger – hatalmas népszerűségre tettek szert az egész világon. Ezt követően minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC’s pörgeti fel a piknikezők hangulatát.

 

earth wind fire web 750x

 

Augusztus 6-án a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. A különleges alkalomra a közel 30 magyar jazz formáció mellett valódi Boogie Wonderlanddel, a piknik-életérzést leginkább közvetítő, gazdag zenei felhozatallal és számos meglepetéssel készülnek a szervezők.

 

mohai nagy duo web 750x

 

A kiváló hazai fellépők közül a Mohai Tamás – Nagy Ádám duót emelnénk ki, ők augusztus 4-én 22:30 lépnekfel az Audi Jazz Stage színpadon. Mohai Tamás (FAXNI, Boom Boom) és Nagy Ádám (Roy és Ádám, Wörk Projekt, Tramps) több évtizede kortársak a magyar zenei életben, a gitárosok mezőnyében. Néhány alkalmi együtt zenélés után Ádám meghívta Tamást 2020-ban a Wörk Projekt koncertjére közreműködőként. Itt egy akusztikus blokk is elhangzott, melynek sikerén felbuzdulva 2021-ben több koncertet is adtak duóban magyarországi klubokban. A lendület 2022-ben is folytatódik….

 

random trip web 750x

 

Mint mindig, most is izgalmasnak ígérkezik a Random Trip koncertje, amire augusztus 6-án, szombaton 19 órakor kerül sor. A Random Trip hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége: műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene legkülönbözőbb műfajokból érkező előadói lépnek fel sokszor meglepő összeállításokban és vonják be egymást a legváratlanabb zenei kalandokba.

A háromnapos fesztivál igazi ünnepi forgataggá változik – augusztus 4-től örömünnep veszi kezdetét Paloznak dűlőiben.

Részletes napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla-2022/