zenesz_logo.pngA László Attila Fusion Circus zenekar Good Luck c. lemeze június 17-től érhető el a digitális zeneáruházakban.

A László Attila Fusion Circus a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus László Attila legújabb formációja. A zenekarban a ritmusszekció három fúvóssal egészül ki, ami kibővíti a hangszerelési lehetőségeket László Attila egyedi kompozícióinak előadásában. Mivel a zenekar minden tagja briliáns szólista is, a Fusion Circus a hangszínek és ritmusok izgalmas keverékét, „fúziós elegyét” kínálja

A zenekar Good Luck c. albumán kilenc László Attila szerzemény hallható, valamennyi friss hangszerelésben és új hangzással. A felvételek a Tom-Tom Stúdióban, a Budapest Jazz Clubban és a Ceglédi Dobos Gálán készültek. Az albumon a zenekar tagjai mellett olyan muzsikusok működnek közre, mint Borlai Gergő (dob), Brenka (Dárdai Blanka – ének) és Kunovics Kati (vokál).

  MG 7408.Attila2 700x


Röviden a lemez dalairól

My Village - A ’80-as évek közepének legendás hazai fúziós jazz formációja, a Things együttes – amelyet László Attila Tony Lakatossal alapított – koncertjeinek nyitószáma volt ez a darab. A lemezen most átdolgozva, új hangszerelésben, modern hangzással hallható.

GT - Ez a kompozíció eredetileg a Gitár Trió számára készült – amelyben Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor gitározott –, de a darab annyira illik a szeptett hangzásához, hogy felkerült a lemezre, természetesen a Fusion Circus-re írt hangszerelésben és formai megoldásokkal.

Good Luck - László Attila jellegzetes, sodró lendületű fúziós jazz kompozíciója fúvóskórussal kiegészült hangszerelésben.

Tale from the Waltz - Könnyedebb, swinges ritmusú előadás, vonzó hangzású harmóniai fordulatokkal.

Downhill - Igazi modern, „harapós” jazz kompozíció.

It’s Already That - Tempós, sziporkázó előadás, eredeti ötletekkel, a fúziós zene jellegzetes hangzásában. A dal címe azokra a szituációkra utal, amikor várakozás közben ébredünk rá, hogy amire vártunk az valójában már ott van, tehát „ez már az".

The Only One - Megkapó atmoszférájú ballada.

Kinyílik az égbolt - Az album egyik különleges csemegéje, amelyet a szerző és Brenka énekel, a László Attila Fusion Circus-re hangszerelve. A dal feldolgozása komoly népszerűségre tett szert 2021-ben, a „Dalfutár” című műsorban. Az eredeti változat ezen az albumon szólal meg először, szeptettre írt hangszerelésben.

Waterloo - Igazi fúziós jazz zene, ami a stílus lendületét, sokszínűségét mutatja be a László Attila Fusion Circus felfogásában. A felvétel 2019-ben, a zenekar első fellépésén készült Cegléden, az immár világhírű dobos, Borlai Gergő közreműködésével.

 

László Attila Fusion Circus 800x

 

László Attila Fusion Circus - Good Luck

László Attila - gitár
Nagy János - billentyűs hangszerek
Lattmann Béla - basszusgitár
Zombori Attila - dob
Pecze Balázs - trombita
Lakatos „Soso” Sándor - szaxofon
Csapó Krisztián – harsona

Zene és hangszerelés, zenei rendezés: László Attila
Hangmérnök: Kontor Tamás (a Waterloo c. darabnál: Monori Gergő)
Keverés és mastering: Paczári Károly

 

https://www.lafusioncircus.com