zenesz_logo.png2021 elején az afro-kubai-francia ikrek, Lisa-Kaindé és Naomi Diaz, vagyis az Ibeyi tagjai visszatértek londoni stúdiójukba, hogy elkezdjenek dolgozni harmadik stúdióalbumukon.

Elvonulva a világban uralkodó káoszból elődeik ősi tanításai felé fordultak, hogy újra mozgósítani tudják pozitív energiáikat. Az alkotómunka gyümölcse immár mindenki számára elérhető: május 6-án megjelent a duó Spell 31 címre keresztelt lemeze.

Elődeihez hasonlóan a friss korong 10 dalában is a joruba népzene, a pop, a soul és a hip-hop mesteri elegye dominál. Az Ibeyi 2015-ben jelentette meg első lemezét, melyen a nőiség, a rasszizmus és az aktivizmus témáit boncolgatták, ezzel elnyerve többek között Beyoncé, Prince és Adele tetszését is. Ezt követte 2017-ben az Ash, melyen Michelle Obama mellett Kamasi Washington és Meshell Ndegeocello is közreműködött, és az az album 2019-ben itthon Fonogram-díjat is nyert. Itt a fókusz a családi történelemre, a halálra és a származásra került át. A legfrissebb kiadványon saját elmondásuk szerint őseiktől merítették az erőt és a varázslatot. A végeredményből a Made of Gold, a Sister 2 Sister, a Lavender & Red Roses és a Rise Above című szerzeményekkel adtak kóstolót. A Pa Salieu-vel közös Made of Gold idén a Fonogram - Magyar Zenei Díj külföldi rap vagy hip-hop kategóriájában volt jelölt.

 

 

A dalszerzési, produceri és felvételi munkálatok zömét az ikrek ezúttal is saját maguk oldották meg, régi barátjuk, Richard Russell segítségével, és olyan együttműködőkkel, mint Jorja Smith, Pa Salieu, BERWYN, vagy éppen a szüleik.

 https://www.facebook.com/Ibeyi

ibeyi.ffm.to/spell31