zenesz_logo.pngÁprilis 29-én jelent meg a budapesti metalcore/deathcore stílust játszó Nest of Plagues második nagylemeze, a To Kill A God.

nop 750X

 

Az album a különböző mentális problémákkal – szorongással, depresszióval, függőségekkel – való megküzdés nehézségeit járja körül, majd a 14 dalon keresztül végül megérkezik egy olyan állapotba, ahol sikerül együtt élni ezekkel az életet uraló démonokkal.

A The Silent Ones c. dalban Lena Scissorhands, az Infected Rain énekesnője is vendégszerepel és a hozzá készült videóklipben is feltűnik. A szám azokról az emberekről szól, akik nem mernek felszólalni, ha mentális problémákkal küzdenek, ezért életük java részében csendben szenvednek.

 

 

„Mindannyian küzdünk valamivel, ami sokkal nagyobb, mint önmagunk. De mi van, ha ez a valami bennünk él? A Nest of Plagues különböző mentális és érzelmi állapotokat és az ezekkel való együttélést mutatja be a groove metal és a deathcore/metalcore műfaján keresztül.”

A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

Full album YouTube stream: https://bit.ly/37M5CLq
Spotify stream: https://spoti.fi/39s0Jrd
Album rendelés: https://metal.hu/shop/kategoria/nest-of-plagues

Nest of Plagues

Ivanics Dániel - ének, basszusgitár
Kövecses Evelin - gitár
Breier Máté - gitár
Fűr Balázs – dob