zenesz_logo.pngKiss Llászló, az Európa Kiadó és az URH zenekarok alapítótagjának első önálló albuma április 20-tól érhető el a zenemegosztó oldalakon.

A VAGY SEHOL című album felvételei pályázati támogatás nélkül, kizárólag közösségi finanszírozásból készültek el, a költségekhez 72 adományozó járult hozzá Kiss Llászló Indiegogo kampánya során. Kiss Llászló albuma az ismert streaming platformokon lesz hallgatható, de a koncerteken és online elérhető lesz az album a közönség számára.

Az Európa Kiadó, URH zenekarok ex-basszusgitárosa közel harminc éve él Ausztráliában, Sydney-ben, 3D animátorként dolgozott. Az utóbbi években több időt tölt Magyarországon is. Nevéhez kultikus Európa Kiadó számok fűződnek: Elmentek a fiúk, A szem és a száj, Ez csak egy éjjel stb.

 

LEMEZBORÍTÓ VS cov 03 Press 700x

 

Kiss Llászló VAGY SEHOL című első szólóalbumán 10 dal szerepel. A daloknak ő a zeneszerzője, és Barabás Béla zenésztársával, barátjával hangszerelte, aki egyben a lemez felvételét és keverését is végezte saját stúdiójában, a +6dB Stúdióban. A mastering munkálatokat a Beatles által legendássá vált londoni Abbey Road Stúdióban Chisrtian Wright és Geoff Pesche végezte Kiss Llászló első szólóalbumán.

Barabás Béla, akit a FreshFabrik zenekar gitárosaként ismerhetett meg a közönség, immár több évtizede magyar játékfilmek, dokumentum- és TV filmek, valamint számos színházi darab sikeres, díjnyertes zeneszerzője. Olyan ismert zenekarok albumainak producer-hangmérnöke, mint a FreshFabrik: Finest, Anna and The Barbies II. Album, Kowa meg a Vega: Az Évtized, Laár András: Tündértantra 1.-2.  

A szövegeket is Kiss Llászló jegyzi, kivéve egyet, amely barátja, Müller Péter Sziámi dalszövege. Kiss Llászló zenekarával 2020-ban kezdett el játszani, a Kiss-Barabás duóra épülve, melyhez először Kerek Norbert és Libertényi Péter, később Vajdovich Árpád csatlakozott.

A VAGY SEHOL lemezen két kiváló zenész is vállalta Kiss Llászló kérésére a vendégszereplést. Farkas Róbert, aki a Budapest Bár zenekar vezetője, hegedűművész, a Tangó, a Hajó c. dalokban hegedül és harmonikázik. Gábor Andor „UFO” (Aranyakkord) a ritmusszekciót dobta fel ütősökkel.

Kiss Llászló így nyilatkozott korábban első lemezéről:

 

A magyar nyelvű szövegek pedig egész egyszerűen az életkoromból és az életkorom sajátosságaiból adódnak. Afféle korai búcsú. Akkor tűnhet korainak, ha még sokáig élek. Eljutottam abba az életkorba, amikor reális az a gondolat, hogy bármikor vége lehet a történetnek. Vagyis, ha valamit még le akarok tenni az asztalra, azt most kell megtennem. A magyar számok nagy részének igazából ez az összegzés-elszámolás az üzenete. Az angol nyelvűek kicsit inkább közéleti szövegek. Mérgesek. A világot nézve ugyanis semmi jó nem jut az eszembe.”

(Fidelio.hu)

 

 

VAGY SEHOL album zenészek:

Kiss Llászló - gitár, basszusgitár, ének, vokál
Barabás Béla – gitár
Farkas Róbert – hegedű, harmonika
Gábor Andor “UFO” – ütősök
Kerek Norbert - billentyűk
Libertényi Péter – dob, ütősök, vokál
Simó Tamás – effekt billentyűk
Vajdovich Árpád – nagybőgő, vokál
Kiss Éva Vera - vokál

https://www.facebook.com/llaszlokissofficial/