zenesz_logo.pngAz idén 30 éves Fusio Group egy különleges jubileumi koncerttel, valamint egy új albummal jelentkezik.

A zenekar 2022 április 24-én tartja 30 éves jubileumi, és lemezbemutató nagykoncertjét Budapesten, a Trafóban. A sorban nyolcadik, XXX című albumuk ezen a koncerten debütál, majd ezt követően országos koncertsorozatra indulnak. A koncert sok meglepetést tartogat majd, semmiképp sem érdemes kihagyni e különleges és rendhagyó alkalmat!

DSC01014 800x

 

A Fusio Group 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven, Szendőfi Péter és Studniczky László „Zsatyi” közös ötlete nyomán. A Fusio Group saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusukban a fúziós jazz műfajába sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak „Az Év Jazz Együttese” kategóriában. Számtalan hazai koncertsorozattal a hátuk mögött és külföldi fesztiválok gyakori vendégeként (Londonban, Németországban, Szlovákiában, Belgiumban) eddig hét albumuk jelent meg.

Life Rhythm – 1994 (Bouevard & Pécuchet)

Attitudes – 1999 (Periferic Records)

Energy (Live) – 2003 (Periferic Records)

Stickman – 2007 (Tom-Tom Records)

Soul Food – 2010 (Tom-Tom Records)

Wanna Dance? – 2014 (Tom-Tom Records)

Step Away! – 2018 (Tom-Tom Records)

A 30 éves zenekar jubileumi albumán – ahogyan a korábbi albumokon is – kizárólag új, saját szerzemények kerültek felvételre. A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részeket az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek ellenpontozzák. A kompozíciókban olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, sampler minták is feltűnnek. A szerzemények előadásmódját nagyívű dinamikai skála jellemzi, ami mind élőben, mind a lemezeken érvényesül.

 

 

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja ezt a sajátos hangzást. A formáció tagjai mindnyájan hazai jazz szcéna élvonalbeli művészei:

Szendőfi Péter - dob
Elek István - szaxofon
Kormos János - gitár
Tálas Áron - billentyűs hangszerek
Szuna Péter - basszusgitár

https://www.facebook.com/fusiogroup/
https://www.facebook.com/szendofi/