zenesz_logo.png
A Próbaidő albumot azoknak ajánljuk, akik egyszerű háttérzenénél többet várnak a kortárs pop-rock műfajnál.

A Próbaidő főszereplője Kati, egy huszonéves, vidéki lány, aki állást szerez egy budapesti bank központjában, és lelkesen nekilát, hogy kialakítsa felnőtt életét. A Próbaidő az első három hónap története, amit Kati nem csak dalokban, de podcastokban is elmesél. Miközben egyre több hallgatóra tesz szert, összebarátkozik Lillával is, aki már öt éve él Budapesten, egy hasonló karrier reményében. A lemez tizenkét dalát podcast-töredékek kötik össze, így bontakozik ki Kati budapesti „partraszállásának” és próbaidejének története.

Így mesél az alkotómunkáról Hegyi György:

Részünkről kreatív lázadás volt visszatérni a műfaj gyökereihez. Míg mások manapság hangminta-válogatással kezdik a dalszerzést, mi inkább nekiültünk papírral-ceruzával, gitárokkal meg zongorával. A dalszerzésehez nem kell számítógép – igazság szerint még áram se nagyon. Ez a módszer sokkal egészségesebb és szabadabb kreatív környezetet teremt.”

 

 

A lemezen szereplő podcastokban Katit Csakmag Vivi, Lillát pedig Sárközi Ági személyesíti meg. Az epizódok és a dalok rámutatnak világunk ellentmondásos hangulatára, és a zenekar tagjainak személyes élményeiből, tapasztalataiból táplálkozva mesélik el Kati történetét. 


A szövegek Hegyi Gyuri és Csakmag Vivi munkái, a zenéket Takács Dávid, Sárközi Ági és Hegyi Gyuri írták. „Remek időszak volt: öröm volt az ürömben, hogy a járványos időszak lehetőséget adott a koncentrált, jó hangulatú alkotómunkára. Egyszerűen nem volt más dolgunk. A munka közös, írószobai feladatokkal kezdődött: legelőször magát Katit alkottuk meg, a személyiségét, szokásait és a történet főbb eseményeit. Ezekből alakult ki végül a dalok és podcastok sorozata. Azt szokás gondolni, hogy a dalszerzés múzsafüggő: ez részben igaz is, de a múzsa akkor jön, ha ötletekkel, jó hangulatú közös munkával és persze sok röhögéssel terített asztal várja.”

 


A stúdiómunkáról Csakmag Vivi nyilatkozott:

„Tíz napra beköltöztünk a pécsi L.A Gardens stúdióba, és a dalokat együtt játszva, hagyományos módon vettük fel. Ebben a fázisban már mindenki alkotóként szerepelt, komoly közös munkával és sok ötleteléssel. Itt váltak véglegessé a szövegek, a zenék és a hangzások is. A felvételek hangmérnöke Maczkó Róbert volt, és sok segítséget kaptunk a zenekar hangmérnökétől, Szalóki Nóri Babától is.”

A lemez dalait élőben meghallgathatjátok április 13-án a Turbinában, a Málnahoppon!

Facebook
YouTube
Instagram
Bfan


 

Ezek is érdekelhetnek