zenesz_logo.pngA Big Thief nemrég kiadta Dragon New Warm Mountain I Believe In You című legfrissebb dupla lemezét, melyre nem kevesebb mint 20 szerzeményt rögzítettek.

A megjelenéssel egy időben egy bájos és meghitt hangulatú videóklip is érkezett az amerikai indie rock csapattól, a Red Moon című dalukhoz. Mivel szerettek volna újfajta energiákat csempészni a zenekarba, meghívták régi barátjukat, Mat Davidsont is a lemezfelvétel egyik sessionjére, melyre Scott McMicken (Dr. Dog) otthoni stúdiójában került sor. Ez volt az első olyan alkalom, hogy a Big Thief zenéje egy ötödik hangszerrel bővült. Mat hegedűjátéka és énekhangja tökéletesen kiegészíti a Red Moon című dalt, melyhez a videót Adrianne testvére, Noah Lenker készítette: a kisfilm megörökíti a szerzemény felvételének örömteli pillanatait, miközben a nézőt szó szerint az események kellős közepébe helyezi.

 


A Big Thief február végétől egészen július elejéig turnézik, először Nagy-Britanniában, majd egy rövid szünet után az Egyesült Államokban és Kanadában, de júniusban visszatérnek Európába és szinte az összes nyugat-európai országban fellépnek.

https://www.facebook.com/bigthiefmusic
https://bigthief.ffm.to/dnwmibiy