zenesz_logo.pngAz alábbiakban közreadjuk a Hear Hungary Music Kft. versenyfelhívását, mely az egyik legnívósabb, fiatal gitárosok számára kiírt hazai szakmai versenyen történő részvételre invitál.

Versenykiírás

Immár negyedik alkalommal indítjuk útjára az ÚJ GITÁROS tehetségkutatót annak reményében, hogy megismerjük és a nagyközönséggel megismertessük az utolsó seregszemle óta beérett új gitárosokat. 2010-ben Jimi Hendrix életműve előtt tisztelegve indítottuk útjára a kezdeményezést. 2014-ben Santana aktuális albuma kapcsán szerveztük meg a versenyt. 2018-ban Joe Satriani „What Happens Next” lemeze adta az apropót.

Az idei tehetségkutató nagykövete az a Barkóczi Bence lesz, aki 2014-ben tizenkilenc évesen bejutott a legjobb 10 közé, majd 2018-ban toronymagasan megnyerte a versenyt. Azóta elkészített három világklasszis anyagot Meristem nevű projectjével: Absorbed Light EP 2018, Dark Phase (album) 2020, Necrosis EP 2022, és endorseri szerződést kötött az Ibanezzel. Reméljük példája, népmesébe illő története sok új gitárost fog inspirálni arra, hogy jelentkezzen az Új Gitáros 2022 tehetségkutatóba.

bence barkoczi image with credit instagram 500x500

Barkóczi Bence


Nevezési határidő:
2022. április 3. éjfél

Döntő: 2022 április 14. 18:00 A38 Hajó

A tíz döntős produkció után, az eredményhirdetés előtt a Meristem ad lemezbemutató koncertet. Sok sikert kívánunk a jelentkezőknek és sok kellemes percet azoknak, akik végig kísérik az ÚJ GITÁROS 2022 eseményeit.

Értékelés

A www.youtube.com/ujgitaros csatornára feltöltött pályamunkákat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget a www.facebook.com/ujgitaros Facebook oldalon. (A szervezők fenntartják annak jogát, hogy a későbbiekben beérkező pályázatok ismeretében változtassanak a korábbi értékelésen.)

A pályamunkák alapján 10 gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. Az A38 Hajón 2022. április 14-én 18 órai kezdettel megrendezésre kerülő döntőben minden gitáros előre elkészített zenei alapra élőben gitározik. A bemutatott produkciók alapján a zsűri választja ki a győztest.

A zsűri

Barkóczi Bence – az ÚJ GITÁROS 2018 tehetségkutató győztese
Cselőtei László – HammerWorld magazin társalapítója
Füstös Bálint – a Margaret Island gitárosa – VOX Artist
Hajdu Zoltán – Audmax – A VOX és Audio-Technica termékek hivatalos hazai forgalmazója
Kékkői Zalán – a Beatrice gitárosa – Ibanez Artist
Kóródi Tamás – gitáros, producer – www.youtube.com/TamásKóródi
Lukács Peta – a Bikini és a European Mantra zenekarok gitárosa – Audio-Technica és Ibanez Artist
Szabó Zoltán – Roland Meinl – Az Ibanez gitárok hivatalos hazai forgalmazója
Szarka József – a Hear Hungary Music Kft. ügyvezető igazgatója

 

ibanez rg652 ahmfxngb web 850x

vox ac30c2vb gitarerosito kombo web 450x

Nyeremények

Fődíj:
Ibanez RG652 AHMFXNGB
VOX AC30C2VB gitárerősítő kombó
A Hear Hungary Music Kft. saját költségén elkészíti és kiadja a győztes hangfelvételét

Bemutatkozási lehetőség a tehetségkutató partnereinek média felületein, többek között a HammerWorld, a Music Media Magazin és a Zenész Magazin oldalain.

Az Audmax különdíja egy Audio-Technica System10 gitár wireless szett és egy VOX VH-Q1 fejhallgató
Minden döntős Ibanez ajándékcsomagot, valamint VOX VGH fejhallgatóba épített gitárerősítőt kap.

ÚJ GITÁROS 2022 TEHETSÉGKUTATÓ lábléc 900x